Skip to content
Politică

Donald Trump, mișcare șoc: Și-a schimbat șeful de campanie electorală

Donald Trump, miliardarul american care se luptă să obţină candidatura Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA, a făcut o mişcare şoc în încercarea de a obţine nominalizarea: şi-a schimbat şeful de campanie electorală, aducându-l la conducere pe Paul Manafort, un lobbyist extrem de puternic în cercurile de la Washington.

Conform presei internaţionale, citate de Ziarul Financiar, Manafort, 67 de ani, a fost angajat de Donald Trump, luna trecută, pentru a aduce claritate şi ordine în campania electorală, înaintea convenţiei naţionale a partidului republican.

Manafort a lucrat pentru fostul preşedinte american, Gerald Ford şi George W. Bush.

Donald Trump trebuie să obţină nominalizarea partidului republican pentru alegerile prezidenţiale din toamă, iar teama lui este că în ciuda faptului că a obţinut cele mai multe voturi în alegerile preliminare, convenţia s-ar putea să nu-l aleagă pe el. Există un precedent în istoria Partidului Republican, când Ronald Reagan a avut mai multe voturi în alegerile preliminare, dar convenţia l-a ales pe Gerald Ford.

Manafort a lucrat acum câţiva ani în Ucraina, pentru fostul preşedinte prorus, Viktor Ianukovici. De asemenea, conform Financial Times, Manafort a făcut lobby şi pentru oligarhul Rinat Akhmetov, care căuta oportunităţi de business în lumea vestică, informează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *