Skip to content
Internațional Republica Moldova

Donald Trump se declară „persoana cel mai puţin rasistă din lume”

Preşedintele american Donald Trump s-a apărat marţi în faţa acuzaţiilor de rasism care i-au fost aduse, după ce în ultimele zile a lansat atacuri repetate la adresa unui pastor şi a unui ales de culoare, relatează AFP.

„Sunt persoana cel mai puţin rasistă din lume„, a afirmat Trump în faţa presei la Casa Albă.

Niciun alt preşedinte nu a făcut atâtea ca mine pentru afro-americani„, a insistat el, menţionând că şomajul în rândul persoanelor de culoare „nu a fost la un nivel atât de scăzut niciodată în istoria SUA„.

La finele săptămânii trecute, Trump l-a criticat virulent pe reprezentantul democrat de Baltimore, Elijah Cummings, declarând că circumscripţia sa este un loc „dezgustător, infestat de şobolani”, „foarte periculos şi murdar”, în care „nicio fiinţă omenească nu şi-ar dori să trăiască”, scrie agerpres.ro.

Preşedintele SUA a asigurat că a primit numeroase apeluri din partea „comunităţii afro-americane pentru a-i mulţumi pentru implicarea” sa în acest subiect şi pentru a-l felicita că „cineva spune în sfârşit adevărul”.

Luni, el l-a acuzat pe reverendul Al Sharpton, personalitate a mişcării de apărare a drepturilor negrilor americani, că este un „escroc care-i urăşte pe albi şi pe poliţişti”.

„Mă înţelegeam bine cu Al Sharpton. Acum e un rasist”, a mai remarcat marţi liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a spus şi la jumătatea lui iulie că nu are „nicio urmă de rasism”, după ce a fost criticat pentru că a invitat patru legislatoare democrate provenite din rândul minorităţilor să „se întoarcă” în ţările lor de origine

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *