Skip to content
Internațional

Donald Trump şi democraţii au convenit elaborarea unui plan pentru infrastructură de circa 2.000 de miliarde de dolari

Preşedintele Donald Trump şi opoziţia democrată par să fi lăsat la o parte unele divergenţe şi au convenit asupra elaborării unui program de dezvoltare a infrastructurii, a cărui valoare este estimată la circa 2.000 de miliarde de dolari, informează AFP, citat de Agerpres.

”Am căzut de acord asupra unei cifre care este foarte, foarte bună: 2.000 de miliarde de dolari pentru infrastructură”, a anunţat după o întâlnire la Casa Albă liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer.

Preşedintele Donald Trump va prezenta opţiunile sale pentru finanţarea acestui program ambiţios la o întâlnire ce va avea loc în următoarele trei săptămâni, a mai spus Schumer.

El a menţionat că planul priveşte reţelele de apă, resursele energetice, reţelele de internet, lucrări pentru şosele şi poduri.

Pentru a se materializa şi a i se aloca fondurile necesare, acest plan are nevoie şi de acordul Senatului, unde republicani sunt majoritari, astfel că este nevoie de sprijinul lui Trump, a recunoscut Schumer.

Vorbind alături de el, lidera democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a salutat la rândul ei acordul asupra unui plan ”important şi îndrăzneţ”. Pentru un acces mai bun la infrastructuri şi la sistemul de sănătate ”putem colabora cu preşedintele, chiar dacă în alte domenii avem dificultăţi”, a completat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *