Skip to content
Politică

Donald Tusk face anunțul: Bulgaria este pregătită să adere la spațiul Schengen

Bulgaria este pregătită să adere la spațiul Schengen, a declarat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, după o întrevedere cu premierul bulgar Boiko Borisov desfășurată la Varna, potrivit agerpres.ro.

‘Astăzi, Bulgaria este poate cel mai bun exemplu, și pentru alte state membre, al modului de protejare a propriilor granițe. Trebuie să fim realiști și să mutăm atenția dezbaterii de pe modul de tratare a simptomelor pe felul de tratare a cauzelor profunde’, a spus Tusk.

Cei doi oficiali au mai discutat despre problemele Europei în sectorul energetic.

În urmă cu o lună, Comisia Europeană și-a reiterat poziția potrivit căreia România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen, spațiul european de liberă circulație, dar că decizia este una politică și trebuie luată în cadrul Consiliului European.

‘Poziția Comisiei Europene este că atât Bulgaria, cât și România îndeplinesc pe deplin criteriile de a deveni membre ale spațiului Schengen. Acum nu mai este o decizie a Comisiei; este o decizie politică ce trebuie luată de Consiliul UE și de Consiliul European’, declara pe 10 septembrie Natasha Bertaud, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *