Tusk îi cere președintelui Duda să desemneze rapid noul premier al Poloniei

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Donald Tusk, liderul Coaliției Civice (KO), formațiune care a obținut 31% dintre voturile polonezilor la alegerile legislative, îi cere președintelui Andrzej Duda să acționeze rapid pentru a permite formarea unui nou guvern.

 

„Fac un apel entuziast către președinte, oamenii așteaptă primele decizii, așa că îi cerem acestuia să ia hotărâri energice și rapide”, a spus Tusk într-o postare pe X (Twitter). În pofida rugăminților lui Tusk, formarea guvernului ar putea dura săptămâni, dacă nu chiar luni.

 

Președintele Andrzej Duda, aliat al PiS, a declarat înainte de alegeri că va da prima șansă de a forma un cabinet grupului sau partidului care a obținut cele mai multe voturi.

Un guvern condus de Coaliția Civică, alături de A Treia Cale și Stânga, ar marca o schimbare politică masivă în Polonia, după 8 ani de tensiuni între partidul Lege și Justiție (PiS) și UE în ceea ce privește statul de drept, libertatea presei, drepturile minorităților și migrația, transmite Reuters. „Fac un apel entuziast către președinte, oamenii așteaptă primele decizii, așa că îi cerem președintelui hotărâri energice și rapide”, a scris Tusk pe o rețea socială.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: