Skip to content
Republica Moldova

Donald Tusk, mesaj de susținere în limba română pentru partidul Maiei Sandu: “Împreună, aducem R.Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. PAS cu PAS”

Facebook

Președintele Partidului Popular European, Donald Tusk, a transmis joi un mesaj de susținere pentru Partidul Acțiune și Solidaritate al președintelui Maia Sandu, subliniind că alegerile legislative din Republica Moldova sunt definitorii pentru viitorul relațiilor acestei țări cu Uniunea Europeană.

Bună ziua, dragi prieteni din Republica Moldova. Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră în pragul alegerilor din 11 iulie. Aceste alegeri sunt definitorii pentru viitorul relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. În calitatea mea de președinte al Partidului Popular European – am sprijinit-o din tot sufletul pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale. Grație mobilizării nemaivăzute a cetățenilor, atât din țară cât și din diaspora, profesionalismul, integritatea și europenitatea au învins”, a scris Tusk, într-o postare în limba română publicată pe pagina de Facebook a Partidului Popular European.

Situația din Republica Moldova este un subiect de interes major pentru Partidul Popular European, transmite caleaeuropeana.ro. Din PPE face parte și Partidul Acțiune și Solidaritate al președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Mai mult, în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale câștigate anul trecut de Maia Sandu în fața lui Igor Dodon, președintele PPE, Donald Tusk, a transmis un mesaj de susținere în limba română pentru candidatura lui Sandu.

Acum, când se decide soarta parlamentului și guvernului, am încredere în echipa Maiei Sandu. Partidul Acțiune și Solidaritate are sprijinul meu plenar. Împreună aducem Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană prin reforme și investiții, prin combaterea corupției și ridicarea nivelului de trai al cetățeniilor. Vă îndemn, ca de la Năslavcea la Giurgiulesți și de la Criva la Palanca, împreună să pornim vremurile bune! PAS cu PAS”, a continuat Donald Tusk.

 

Un mesaj de susținere pentru partidul Maiei Sandu a fost transmis joi și de președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, în care și-a exprimat sprijinul pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), membru al PPE, și le-a transmis cetățenilor moldoveni că fiecare vot garantează progresul acestei țări, precum și ”o guvernare stabilă, cinstită, pro-europeană”.

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați duminică la urne pentru a-și alege Parlamentul, după ce președinta Maia Sandu a semnat la 28 aprilie decretul de dizolvare a legislativului de la Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *