Skip to content
Politică

Donald Tusk, prima reacţie după Consililul European

Preşedintele Consilului European, Donald Tusk, a publicat, pe pagina sa de Facebook, un scurt mesaj în care a precizat că trebuie să ne aşteptăm la milioane de refugiaţi care încearcă să ajungă din Siria, în Europa, pe cont propriu.

„În această seară, discuţia noastră a fost bazată pe fapte, nu pe emoţii. Sunt 8 milioane de oameni siliţi de împrejurări să părăsească Siria, în timp ce alte patru milioane se îndreaptă către ţările vecine Siriei. Trebuie să vorbim despre milioane de potenţiali refugiaţi care încearcă să ajungă din Siria către Europa, pe cont propriu”, a scris Donald Tusk, pe pagina de socializare.

Liderii Uniunii Europene au discutat asupra posibilității de a permite statelor zonei euro să aibă deficite mai mari pentru a face față costurilor crizei migrației, au declarat joi oficiali ai UE, însă nu au reușit să ajungă la o poziție comună, potrivit realitatea.net.

De la începutul anului, în jur de 500.000 de migranți au ajuns în UE, plecând din țările lor din cauza războiului și a sărăciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *