Skip to content
Video

Donald Tusk se declară nerăbdător să discute ”în detaliu” cu Boris Johnson

Wikipedia
" "

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a felicitat miercuri pe noul premier britanic Boris Johnson şi s-a declarat nerăbdător să discute „în detaliu” despre cooperarea lor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Abia aştept să ne întâlnim pentru a discuta, în detaliu, despre cooperarea noastră„, a scris Donald Tusk, aflat la conducerea instituţiei care îi regrupează pe şefii de stat şi de guvern din UE, într-un scurt mesaj.

" "
" "

Dragă domnule Johnson, dragă Boris„, şi-a început Tusk mesajul în care îl felicită pe Boris Johnson pentru desemnarea în postul de prim-ministru.

Consiliul European este instanţa care stabileşte orientările şi fixează liniile roşii echipei de la Comisia Europeană şi negociatorului-şef Michel Barnier în discuţiile despre Brexit.

Donald Tusk, care nu ezită ca deseori să deplângă alegerea Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, a stârnit o polemică în relaţia cu Londra întrebându-se „ce loc special în Infern” le va fi rezervat „celor care au promovat Brexit-ul fără ca măcar să redacteze un plan pentru a realiza acest lucru în deplină securitate

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *