Skip to content
Republica Moldova

Donaţie de cărți și rechizite din partea Guvernului României pentru 2.000 de elevi din R. Moldova

Facebook

Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, anunţă că aproape 2.000 de elevi din 18 unități de învățământ din zone rurale din Republica Moldova, primesc zilele acestea pachete cu cărți și rechizite din partea Guvernului României, prin intermediul DRRM.

Am fost prezent astăzi la înmânarea donațiilor către două din unități, la Școala Gimnazială din satul Hansca (raionul Ialoveni) și la Liceul Teoretic din satul Romănești (raionul Strășeni).

Donația DRRM face parte din proiectul de achiziție de pachete de cărți și pachete de rechizite pentru copii care învață în unitățile de învățământ din Republica Moldova, ca urmare a solicitărilor primite de la școlile de peste Prut. Din cele 125 de cereri primite, au fost selectate 18 unități de învățământ primar și gimnazial din zone rurale ale Republicii Moldova.

În procesul de selecție, s-a avut în vedere capacitatea financiară a școlilor precum și proveniența elevilor din familii vulnerabile.

Toate eforturile noastre urmăresc, astfel, stimularea prezenței la școală și îmbunătățirea procesului educațional, în vederea formării noii generații, care să ducă mai departe limba, cultura și tradițiile românești.

Pachete au fost cumpărate din fondurile Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, destinate special proiectelor pentru cetățenii Republicii Moldova„, scrie oficialul pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *