Skip to content
Societate

Donaţii de SUTE DE MILIOANE DE EURO pentru reconstrucţia catedralei Notre Dame

Miliardarii Franţei se unesc în urma incendiului devastator care a afectat luni seară Catedral Notre Dame din Paris şi îşi pun la dispoziţiei banii pentru eforturile de reconstruire a clădirii simbol, scrie Bloomberg.

Astfel, Francois-Henri Pinault, preşedinte şi CEO al grupului Kering care deţine brandul Gucci, şi tatăl său, Francois Pinault, vor dona 100 de milioane de euro din compania Artemis, potrivit unui anunţ lansat astăzi de familie.

Tragedia asta loveşte tot poporul francez, şi dincolo de asta, pe toţi cei ataşaţi de valorile spirituale. Puşi în faţa acestei tragedii, toţi ne dorim să readucem la viaţă acest diamant cât mai repede”, spune Francois-Henri Pinault, 56 ani, într-o declaraţie publică, citat de b1.ro.

Rivalii lor, familia Arnault, au ieşit doar la câteva minute distanţă şi au anunţat că vor da 200 de milioane de euro şi vor pune la dispoziţie expertiza şi resursele arhitecturale şi de design pe care le au prin intermediul grupului de lux LVMH, care cuprinde branduri precum Louis Vuitton şi Moet.

De altfel, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că se va baza pe donaţii din toată lumea pentru a reconstrui catedrala Notre Dame. Anumite site-uri specializate în strângerea de donaţii din Statele Unite au început deja să strângă bani imediat după dezastrul din Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *