„Dorei” din China: Două persoane au găurit Marele Zid Chinezesc

marele zid chinezesc
Sursa foto: pixabay

Două persoane, un bărbat de 38 de ani și o femeie de 58 de ani din provincia Shanxi, din nordul Chinei, au fost reținute după ce ar fi provocat stricăciuni unei secțiuni din Marele Zid Chinezesc cu un excavator, informează CNN, care citează autoritățile locale.

Cei doi sunt acuzați că au încercat să facă o spărtură prin faimosul zid, ca să scurteze drumul până la locul lor de muncă, un șantier din apropiere, a anunțat poliția locală într-un comunicat, conform CNN. Cei doi au extins o spărtură în structura străvechiului zid, ca să o facă suficient de mare încât să treacă cu un excavator și astfel să obțină o scurtătură până la șantier.

Stricăciunile produse cu excavatorul au provocat daune semnificative de integritate și siguranță acelei secțiuni din zid – care datează din dinastia Ming (1368-1644), informează poliția chineză, conform sursei citate.

Marele Zid Chinezesc, un proiect strategic de apărare pentru China timp de sute de ani, are o lungime de peste 20.000 de kilometri și este monument protejat UNESCO din 1987.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: