Skip to content
Politică

Pinalti, reacții inedite despre experiența din „beciul domnesc”. Ce spune despre posibila trădare a lui Dorin Cocoș

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe, luni, procesul în dosarul Microsoft. Astfel, Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti” şi Gabriel Sandu vin, din nou, în faţa magistraţilor.

Întrebat cum se simte în arestul la domiciliu, Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, a declarat că nu există termen de comparație între condițiile de acasa și cele din „beciul domnesc”.

„Sunt conditiile omenesti (n.r. – în arestul la domiciliu), ca sa spun asa, de viata, in „beciul domnesc” conditiile sunt, dupa opinia mea, inumane si nu respecta regulile CEDO si cine merge acolo are posibilitatea sa-si inrautateasca starea de sanatate, cum mi s-a intmaplat si mie.

Pot sa va spun ce a spus doamna presedinte. Acum e camera preliminara, am inteles ca Parchetul a cerut un termen pentru a raspunde la exceptiile si cererile din partea a doi avocati, din partea mea si a altui coleg. Problema e in felul urmator, eu consider ca trebuie sa administram toate probele, sa vedem gravitatea si proportionalitatea faptelor pentru ca conteaza foarte mult. Nu vreau sa intru in amanunte. Din ce am inteles eu, n-as vrea sa se interpreteze, recunoasterea inseamna sa recunosti total ceea ce iti imput procurorii”, a declarat Pinalti.

Întrebat dacă se simte trădat în momentele în care se întâlnește cu afaceristul Dorin Cocoș, Pinalti a răspuns: „Nu mă simt trădat, mă simt bărbat”.

Totodată, în contextul reținerii Elenei Udrea, Gheorghe Ștefan a declarat că, după părerea sa, în noul Cod de Procedură Penală există multe articole interpretabile.

„Nu pot sa comentez, pot să vă spun că după opinia mea, noul Cod de Procedură Penală care există are foarte multe articole interpretabile și cred că ar trebui, după mine, corectat, să fie mult mai exact și mai pragmatic. Le-am văzut la televizor, în arest n-ai ce face, doar să te uiți la televizor.

Presiuni ai în momentul în care ești în beciul domnesc, este clar că ai presiuni psihice asupra ta”, a mai spus Gheorghe Ștefan.

Totodată, întrebat cum își va petrece ziua de naștere, Pinalti a declarat: „Am să beau vin roșu și șampanie, sunt băuturile cele mai sănătoase pentru vârsta mea. Cu Dorin Cocoș n-am petrecut niciodată ziua mea, nici cu Elena Udrea”. 

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi primarul suspendat Gheorghe Ştefan şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată, în 23 martie, în dosarul „Microsoft”. Anchetatorii au disjuns, astfel, urmărirea penală faţă de cei patru, stabilind că probele pe care le au sunt suficiente pentru trimiterea lor în faţa instanţei.

În dosarul „Microsoft”, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani, potrivit romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *