Dorin Recean: Calea aderării la Uniunea Europeană este singura şansă la un viitor prosper pentru R. Moldova

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / ELENA COVALENCO

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, afirmă că singura şansă pentru ţară este calea aderării la Uniunea Europeană.

Potrivit deschide.md, declaraţia a fost făcută după prima conferinţă interguvernamentală Republica Moldova – UE.

Recean consideră că cetăţenii au înţeles că doar UE reprezintă şansa la o viaţă prosperă şi sigură.

”Această conferinţă demonstrează că avem capacitatea ca, până în 2030, să construim Europa acasă. Datorită muncii enorme, am îmbunătăţit legislaţia şi instituţiile. Ştim că avem în faţă o cale lungă, dar este singura pentru R. Moldova. Cetăţenii au ales întotdeauna pacea, democraţia şi libertatea. Acum doi ani, când Rusia a pornit un război inuman în Ucraina, am înţeles că UE reprezintă singura şansă pentru un viitor prosper” a declarat Recean.

Premierul a subliniat că R. Moldova se poate baza pe ajutorul imens al partenerilor europeni în ridicarea nivelului de trai şi avansarea pe calea integrării în UE.

”Fiecare capitol de negociere închis va însemna rezultate vizibile, legi corecte şi previzibile, instituţii eficiente, serviciu public calitativ. Ne propunem integrarea cât mai rapidă a economiei în piaţa unică europeană, care va aduce avantaje directe pentru cetăţeni şi companii înainte de aderarea propriu-zisă. Realizarea de azi ne arată un lucru important, că eforturile noastre aduc roade. Acum vedem că aderarea noastră la UE nu este doar posibilă, dar şi tot mai aproape. Totuşi, avem de parcurs un drum complex, o cursă contra cronometru, în care trebuie să rezistăm tentativelor de destabilizare ale Kremlinului” a mai notat premierul.

Ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, a transmis, marţi, mesaje prin care a reafirmat susţinerea pentru Republica Moldova şi Ucraina în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: