Skip to content
Politică

Dorneanu, vizită de ULTIMĂ ORĂ în Rusia: MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea

nasul.tv

Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Valer Dorneanu, se află în Rusia, acolo unde participă la Forumul Juridic Internațional din Sankt Peresburg.

Vizita șefului CCR în Rusia are loc deși acesta a fost avertizat de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE) să nu meargă, conform Digi24.ro.

Dorneanu a susținut că recomandarea MAE  a fost făcută în după ce vizita fusese deja aranjată și biletele de avion cumpărate. De asemenea, deplasarea în Rusia nu apare pe site-ul CCR,  aceasta fiind confirmată de către șeful instituției pentru cei de la Digi24.

„Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg”, a spus Dornean.

În ceea ce privește recomandarea Ministerului Afacerilor Externe, Valer Dornean afirmă următoarele:  „Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate. După primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite”.

Conform unor surse citate de Digi24, problema cu MAE  privind vizita în Rusia nu a fost rezolvată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *