Skip to content
Politică

Doroftei s-a răzgândit. Nu mai demisionează

În cursul zilei de luni, președintele Federației de Box, Leonard Doroftei, își anunța demisia. Chiar dacă susținea atunci că doar hârtia oficială mai lipsește pentru a se finaliza despărțirea sa de federație, între timp fostul campion mondial s-a răzgândit.

„Am fost, sunt şi voi fi sportivul care vă reprezintă şi preşedintele care luptă pentru sportivi, pe care îi iubeşte şi îi respectă. La jumătatea mandatului meu de preşedinte al federaţiei am fost tentat să renunţ, însă nu puteam face acest lucru înainte de a organiza Centura de Aur, turneu de tradiţie al boxului românesc şi chiar mondial, pe care l-am reluat anul trecut, după o întrerupere de patru ani”, a explicat Doroftei pentru site-ul de box al FRB.

Fost campion mondial la amatori în 1995 și deținător al centurii mondiale WBA la categoria ușoară între 1992 și 1994, Doroftei a spus că spiritul de luptător nu l-a lăsat să renunțe la funcția de președinte obținută în urmă cu doi ani.

”Oricât de mare campion ai fi ai mereu ceva nou de învăţat. Eu am învăţat în ring şi ca preşedinte al federaţiei că nu poţi să ieşi din ring fără să fi convins că ai făcut tot ce ţine de tine pentru a obţine victoria.<Centura de Aur> a fost unul dintre punctele principale ale programului meu, atunci când am candidat la funcţia de preşedinte, atât datorită importanţei lui pentru boxul românesc, cât şi din motive de suflet. Acum, vreau s-o fac una dintre competițiile de referință în boxul mondial și sunt convins că ediția 2014 va fi o reușită, mai ales că printre cele 13 echipe participante se numără Rusia, Ucraina sau Anglia”, a declarat președintele FRB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *