Skip to content
Alegeri Politică

Dosar de europarlamentar: Ana Claudia Țapardel, de la administrația locală la politica europeană

" "

PSnews.ro lansează un proiect care are ca scop prezentarea activității euroaparlamentarilor români ce se pregătesc să își încheie mandatul la Bruxelles.

Să ne cunoaștem mai bine europarlamentarii!

" "
" "

După ce anterior v-am prezentat activitatea europarlamentarului Claudiu Ciprian Tănăsescu, astăzi, PSnews.ro vă prezintă câteva detalii referitoare la activitatea social-democratei Ana Claudia Țapardel în Parlamentul European.

”România este o țară profund europeană și cred că este mai important ca niciodată, ca în această perioadă plină de provocări să dăm dovadă de unitate și solidaritate pentru binele tuturor românilor”.

Biografie

Ana Claudia Țapardel s-a născut pe 16 decembrie 1983 în București. Aleasă în luna mai 2014, membră a Parlamentului European  din partea României și activează în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților. Ana-Claudia Țapardel este de profesie economist.

Activitate

Ana-Claudia Țapardel a fost membră a PSD încă din ianuarie 2002. A ocupat funcția de purtător de cuvânt al Organizației de Tineret a PSD (Tineretul Social Democrat). De asemnea a fost și , vicepreședinte al Organizației de București a PSD și Vicepreședinte al Tineretului Social Democrat, având mai multe funcții și în cadrul organizațiilor PSD Sector 3 și Sector 5.

Are o vastă experiență în administrația publică locală, datorită funcției de Consilier General al Municipiului București. În cele două mandate de Consilier General al Municipiului București a activat în cadrul unora dintre cele mai importante comisii de specialitate, și anume: Președinte al Comisiei pentru Relații Internaționale, Cooperare și Asociere cu Alte Autorități Publice (2008 – 2012), Membru al Comisiei de Credite Externe (2008 – 2012), Secretar al Comisiei de Utilități Publice (după 2012), precum și Secretar al Comisiei de Relații cu Uniunea Europeană (după 2012).

A candidat în mai 2014 pentru Parlamentul European având ca obiective principale reducerea șomajului, mai ales în rândul tinerilor, îmbunătățirea legislației europene care reglementează drepturile muncii, dar și adoptarea pragului de venit minim garantat valabil pentru toate statele membre ale UE.

În Parlamentul European, Claudia Țapardel este membră în Comisia pentru Transport și Turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și în Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud, precum și membră supleantă în Comisia pentru Bugete, Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană. De asemenea, este Copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și a Patrimoniului Cultural din Parlamentul European.

Portofoliul său de activitate cuprinde peste 50 de dosare legislative şi nonlegislative, cât și peste 30 de evenimente și conferințe care au adus împreună înalte oficialități europene, comisari europeni, lideri naţionali şi regionali, reprezentanți ai mediului privat cât şi ai asociațiilor europene de profil, pentru a dezbate cu privire la probleme concrete din sectorul de turism si transport.

În ceea ce privește sectorul de transport, activitatea eurodeputatului a inclus toate categoriile de transport precum transportul rutier, maritim, fluvial dar şi cel aerian. Europarlamentarul a finalizat unul dintre cele mai importante dosare legislative din sectorul aviației, privind „Normele Comune pentru Operarea Serviciilor Aeriene în Comunitate”, care reglementează aspectele ce țin de operațiunile de închiriere a aeronavelor cu echipaj.

Totodată, eurodeputatul s-a impus în negocierile pe Pachetul de Mobilitate, reprezentat printr-o serie de directive europene care reglementează sectorul de transport rutier european. Claudia Ţapardel a militat pentru o reglementare transparentă și echitabilă care să aibă în vedere considerentele geografice și particulartiățile tuturor Statelor Membre pentru a evita o eventuală distorsionare a pieței de transport, prin impunerea unor cerințe administrative suplimentare şi restrictive care vor afecta desfășurarea pe criterii de concurență echitabilă a activității companiilor de transport, precum și siguranța locurilor de muncă ale celor care lucrează în acest sector.

Pentru a demonstra că Europa se poate remarca prin patrimoniul său cultural bogat, eurodeputatul împreună cu sprijinul a peste 70 de asociații europene și colegi europarlamentari, a militat ca anul 2018 să fie desemnat de către Comisia Europeană Anul European al Patrimoniului Cultural.

" "

1 comentariu la “Dosar de europarlamentar: Ana Claudia Țapardel, de la administrația locală la politica europeană

  1. Felicitari ! Felicitari PSNEWS pentru initiativa de a prezenta activitatea eurodeputatilor romani. Felicitari eurodeputatului Claudia Tapardel pentru activitatea depusa, felicitari si pentru aparitiile domniei sale in anul centenar pe posturile TV. Eu si sotia am urmarit online concertul de muzica clasica distribuit de doamna eurodeputat, fapt pentru care ii multumim public, Locuind in Valea Jiului intre Muntii Parang si Retezat, muntii prea putin promovati pentru un turism organizat, am fi interesati de activitatea dansei in domeniul Turismului si Transportului, de dezbaterile la nivelul UE cu privire la probleme concrete din sectorul de turism si transport dupa cum bine ati mentionat in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *