Dosar de europarlamentar: Carmen Avram, aproape în afara Parlamentului European

Carmen Avram, sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Carmen Avram, sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Carmen Avram a renunțat la cariera de jurnalistă și a devenit europarlamentar în 2019, pe listele PSD. Carmen Avram are o experiență de peste 30 de ani în presă,  la cele mai importante televiziuni, ajungând să lucreze inclusiv pentru Dan Voiculescu, celebrul patron al grupului Antena, care a fost închis mai mulți ani pentru corupție.

Carmen Avram nu s-a implicat în importante lupte politice în cei 5 ani în Parlamentul European, fiind la prima experiență politică. Europarlamentarul a respectat liniile trasate de PSD și a stat departe de politica națională, cu riscul de a suferi la capitolul notorietate.

Activitatea în Parlamentul European

Carmen Avram este membru în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală din PE și vicepreședinta Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest. A vorbit cel puțin o dată în fiecare lună de activitate a Parlamentului European, iar pe canalul de Youtube își publică intervențiile.

În urmă cu aproape un an, Carmen Avram cerea prelungirea deciziei de interzicere a cerealelor din Ucraina în România. Europarlamentarul PSD a cerut de mai multe ori să se ia această măsură pentru a-i ajuta pe fermierii români.

Totuși, Carmen Avram a abordat și subiecte de politică externă, cerându-i Uniunii Europene să se ducă „mai aproape” de Ucraina, ceea ce ar fi împins UE într-un conflict cu Rusia. O astfel de abordare nu ar fi făcut decât să toarne gaz pe foc într-un conflict care e deja foarte extins.

„Noua politică externă a Uniunii nu trebuie să înceapă după încheierea războiului, ci acum, imediat, de exemplu, cu mesaje ferme prin care să ne aducem mai aproape vecinii și partenerii (…) ”, a spus Avram.

Carmen Avram a participat la un raport în calitate de raportor și la o Recomandare, ambele în domeniul agricol. În calitate de raportor alternativ a participat la 5 rapoarte în Parlamentul European. De asemenea, a mai oferit 6 avize în calitate de raportor alternativ pentru aviz.

În ultimii 2 ani, aceasta a lansat și mai multe mesaje dure la adresa Austriei, criticând guvernul de la Viena pentru faptul că a blocat intrarea României în Schengen.

„Problema este ce a cerut Austria şi nu i-am dat noi. Este o întrebare la care trebuie să răspundem la un moment dat, pentru că pretextul acesta nu ţine şi toată lumea ştie că e un pretext, cel al migraţiei, e altceva ce îşi doreşte Austria şi noi nu i-am dat”, a declarat Avram. 

Niciun venit în 2018

Din declarațiile de avere disponibile online reiese că europarlamentarul PSD nu a avut niciun venit în 2018, iar în 2019 a primit doar banii de la Parlamentul European. Nu se poate spune că ar avea probleme cu banii, deoarece soțul lui Carmen Avram primește anual peste jumătate de milion de lei de la Antena3.

În conturile bancare, Carmen Avram mai are peste 130.000 de euro în total și mai multe credite la bănci. În anul 2021 și-a cumpărat un apartament în Spania, după ce a accesat și un credit bancar pe 10 ani. De asemenea, mai are un apartament în București, o vilă în Voluntari și o casă de vacanță în județul Vâlcea.

În declarația de avere din 2022 precizează un credit la BMW Bruxelles, în 2019, în valoare de 48.000 de euro, însă la capitolul mașini nu declară că ar avea vreuna cumpărată în 2019. Bijuteriile și tablourile pe care le deține europarlamentarul PSD se ridică la o valoare de 60.0000 de euro.

În afara listei pentru 2024

Carmen Avram a avut o prezență foarte discretă în Parlamentul European și ar urma să fie scoasă de pe lista pentru alegerile din iunie 2024. Potrivit surselor PS News, fosta jurnalistă ar urma să nu mai facă parte din Parlamentul European. Aceasta a fost trimisă în PE pe timpul lui Liviu Dragnea, care decidea listele pentru alegeri.

Cariera politică a lui Carmen Avram la nivel european este aproape de final, dar rămâne de văzut dacă PSD o va răsplăti cu vreo funcție pe scena politică națională sau va reuși să se impună în ultimul moment pentru un al doilea mandat în Parlamentul European.

Cum ar putea arăta lista PSD pentru europarlamentare:

1. Mihai Tudose

2. Carmen Orban

3. Victor Negrescu

4. Claudiu Manda

5. Dragoş Benea

6. Maria Grapini

7. Doina Teodorovici / Marius Budăi

8. Dan Nica / Rovana Plumb

9. Lavinia Şandru / candidat PUSL

10. Corina Creţu

Autor

  • Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: