Skip to content
Alegeri Politică

Dosar de europarlamentar: Claudiu Ciprian-Tănăsescu, medicul care a făcut carieră în politica europeană

" "

PSnews.ro lansează un proiect care are ca scop prezentarea activității euroaparlamentarilor români ce se pregătesc să își încheie mandatul la Bruxelles.

Să ne cunoaștem mai bine europarlamentarii!

" "
" "

După ce anterior v-am prezentat activitatea europarlamentarului Sorin Moisă, astăzi, PSnews.ro vă prezintă câteva detalii referitoare la activitatea social-democratului Claudiu Ciprian-Tănăsescu.

De fiecare dată când un stat preia președinția Consiliului Uniunii Europene, acest lucru nu numai că este mediatizat, dar devine foarte cunoscut și mai departe de instituțiile europene, iar statul care a preluat președinția are șase luni la dispoziție să se facă cât mai cunoscut, să își aducă acordul pentru o imagine cât mai completă a ceea ce reprezintă ca stat membru al UE”.

Biografie:

Claudiu Ciprian-Tănăsescu s-a născut pe 19 iulie 1965 la București. În prezent este un politician român, membru al Parlamentului European în legislatura 2014–2019. În anul 1984 a absolvit Liceul Sanitar din București ca mai apoi în anul 1996 să termine cursurile Facultății de Medicină din București, cu diploma de medic generalist.

Activitate

În prezent este un politician român, membru al Parlamentului European în legislatura 2009–2014. Este membru în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D), precum și membru al Partidul Social Democrat din România și al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI). Totodată este membru al Delegației pentru relațiile cu Canada (D-CA) și membru supleant al Comisiei pentru cultură și educație (CULT), în cadrul Parlamentului European.

Cu o prezență aproape de 95% la voturile din cadrul parlamentului, și cu peste 75 de intervenții în cadrul ședințelor plenare,  europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu este un om politic activ. De exemplu, în perioada 2009-2014 a adresat 45 de întrebări parlamentare cu solicitare de răspuns scris către Comisia Europeană, a efectuat 6 declarații scrise, 59 de rapoarte amendate, 3 rapoarte în calitate de raportor alternativ, un aviz în calitate de raportor alternativ pentru avize și o propunere de rezoluție în Parlamentul European. În 2013 a fost nominalizat la premiul Europarlamentarul Anului 2013.

Încă din noiembrie 2016, în contextul Brexit-ului, europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu semnala oportunitatea relocării EMA de la Londra (30 Churchill Place) la Bucureşti.

În calitate de raportor a realizat:

-Un raport referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 726/2004 de stabilire a procedurilor comunitare privind autorizarea și supravegherea medicamentelor de uz uman și veterinar și de instituire a unei Agenții Europene pentru Medicamente,

-Un raport referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind medicamentele de uz veterinar,

-Un raport referitor la propunerea de regulament al Consiliului de stabilire a nivelurilor maxime permise de contaminare radioactivă a alimentelor și a furajelor după un accident nuclear sau orice altă urgență radiologică.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *