Skip to content
Politică

Dosar de politician. Ce scria Ghinea despre numirea doamnei K la șefia DNA

Într-o postare de pe pagina de Facebook Dosar de Politican, se atrage atenția asupra modului în care membrul USR, Cristian Ghinea, vorbea despre numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA.

„Ghinea – USR, în Revista 22, despre numirea doamnei K la șefia DNA. Alte vremuri, nu numai Dragnea are probleme cu coloana …

Ce frumos explica acest Ghinea mizeria morală a numirii lui Kovesi, fostul șofer al Alinei Pippidi, după cum susține doamna, și eternul tuter al doamnei M (Macovei pentru cei cu memoria scurtă)…

“Procedura de numire transparentă și competitivă nu e un moft european. Acum văd că și mulți dintre noi credeau în sinea lor: hai, bă, e o chestie pusă de Comisie așa, să-i încurce pe useliști, lasă, că dacă s-au înțeles pe Kovesi e de bine. WTF! Nu e de bine. Dacă A3 o atacă, nu înseamnă că e o lumină a anti-corupției. Nu înțeleg brusca amorezare de Koveși. A beneficiat mai degrabă nemeritat de faptul că lumea a asociat-o cu Morar.

Altfel, PG a rămas în mare măsură la fel sub ea. Nu toată lumea selectată de Macovei a confirmat, era și imposibil, orice om de HR îți poate spune. Ce facem acum e să scoatem din sistem pe cel mai bun om selectat de Macovei (Morar) și să punem în frunte o alegere mediocră făcută de Macovei (Koveși).

Presa ar trebui să întrebe de ce dosarele parlamentarilor au zăcut la PG ani de zile, până a venit Morar în locul lui Koveși și a întors NUP-urile inițiale.

Are meritul de a fi lăsat DNA în pace. Dar cu Morar acolo nici nu prea avea de ales. Asta o califică să conducă DNA? De ce? Asta se cere explicat, ar trebui să așteptăm explicații de la Ponta – simplul fapt că se enervează A3 ar trebui să ne lase reci.

Dacă ne obișnuim că procurorii sunt numiți pe deal-uri politice, fără nici un fel de competiție, e vai de capul nostru. Macovei a făcut selecție cu anunțuri la ziar și cu comisie transparentă. În unele cazuri a ieșit foarte bine, în altele mai puțin(…)

Dacă DNA a funcționat bine, de ce nu punem un procuror din DNA cu mapă de cazuri de mare corupție? Sunt atâția. Kovesi nu are dosare de mare corupție. Are dosare de crimă organizată. Să o punem la DIICOT atunci. Asta înseamnă a păstra criteriul de numire pe merit.

Faptul că Băsescu este de acord nu înseamnă că s-a respectat procedura cerută de Comisia Europeană. Băsescu a spus o prostie monumentală în declarația aia că nu e nevoie de procedură și să-și asume primul-ministru decizia. Da, să-și asume, orice numire se asumă. Dar cu ce încurcă concursul cu reguli transparente asumarea?

Noi, cei care am militat mereu pentru proceduri și numiri pe merite nu trebuie să capotăm moral acum, doar pentru că pare un ”deal” bun acesta cu Koveși(…) Asta e soluția Koveși-pusă-în-urma-unui-deal-politic. Greșim. Major. Precedentul acceptat acum va fi plătit scump mai târziu.

Procedură înseamnă să știm și noi ce merite are cineva care ajunge undeva. În ce privește DNA, Koveși are doar meritul de a nu fi intervenit peste DNA așa cum a fost până acum. În rest, a fost mai degrabă invidioasă pe DNA, prietenii nu știu exact de ce”

Aștept trolii USR pentru înjurături și altecele…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *