Skip to content
Coronavirus

Dosar de Politician. Rafila: Noi avem 300.000-400.000 de cazuri în România

Inquam Photos/Ilona Andrei
" "

Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie, a declarat marţi seara că epidemia de coronavirus este foarte serioasă şi este nevoie de construirea de mesaje care să ajungă cu adevărat la oameni pentru ca aceştia trebuie să înţeleagă că sunt parte din lupta cu această boală.

În cadrul emisiunii „Dosar de politician”, realizată de Silviu Mănăstire la B1TV, Rafila a precizat că a devenit o modă printre tineri să nu poarte mască, fiind „trendy”. Potrivit medicului, este vorba de educaţie, dar şi de problema distanţei dintre generaţii, victimele COVID fiind în cele mai multe cazuri persoanele în vârstă.

" "

Rafila a invocat, în context, cazul Spitalului Gerota din Bucureşti, unde o persoană care a minţit a îmbolnăvit multe cadre medicale. Dr. Rafila a mai spus că în România există şi un background cultural care îndeamnă la nerespectarea regulilor. Potrivit acestuia, creşterea cea mai mare de cazuri s-a petrecut după 15 iunie.

Referindu-se la procentul de îmbolnăvire din România, medicul a opinat că 20% din locuitorii din oraşul Suceava au trecut prin boală. „Noi avem 300.000-400.000 de cazuri în România. Este părerea mea, care se va vedea după studiul de prevalenţă din luna august„, a mai spus dr. Rafila.

Creșterea evidentă a numărului de cazuri a fost pe 15 iunie. Toată discuția legată de transmisibilitate a căzut în ceea ce privește scăderile numărului de cazuri la temperaturi mari. Sper să nu ajungem la o dublare, triplare a numărului de cazuri. Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de terapie intensivă. Avem 2.600 de paturi, din care jumătate sunt cu echipamente de respirație asistată. Când ajungi la un grad de ocupare de 70 la sută, devine o problemă și poate pune sistemul în pericol„, a declarat Alexandru Rafila.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *