Dosar Exploziile de la Crevedia: Parchetul Militar nu are, încă, rapoartele de intervenție

Sursa foto: ISU

Ancheta declanșată după tragedia de la Crevedia continuă, acolo unde o stație GPL, care nu avea autorizație de funcționare a sărit în aer. Trei persoane au murit în urma exploziilor devastatoare.

Un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, au decedat în urma deflagrației, bărbatul din cauza unui infarct, iar femeia din cauza arsurilor. Bilanțul morților a crescut după ce un pacient de 63 de ani, internat la Spitalul Florească, a încetat din viață în urma rănilor suferite.

Bărbatul fusese rănit în prima explozie produsă sâmbătă la staţia GPL din Crevedia.

„Au fost sigilate costumele pompierilor care au fost folosite”

Noi informații, în exclusivitate Gândul, despre ancheta care continuă la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, arată că surse judiciare au declarat că la Parchetul Militar nu au sosit încă rapoartele de intervenție, în pofida faptului că au fost trimise adrese către ISU BIF și ISU Dâmbovița.

„La Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel continuă ancheta în cazul exploziei de la Crevedia. Până acum, încă nu au sosit rapoartele de intervenție, deși s-au trimis adresele către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov (ISU BIF) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița.

Mai mult, până la acest moment au fost puse la dosar fotografii cu mașinile implicate în intervenție și au fost sigilate costumele pompierilor care au fost folosite, echipamentul fiind parte a probatoriului”, au declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

Au fost deschise mai multe dosare penale. Ancheta, coordonată de procurorul Marius Iacob

Ancheta privind exploziile de la Crevedia a fost preluată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind coordonată de procurorul Marius Iacob, care a instrumentat incendiile de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț, dar și cazul Elodia.

Un al doilea dosar deschis după exploziile de la Crevedia este instrumentat de Parchetul Curții Militare de Apel București și vizează modul de intervenția a pompierilor la depozitul GPL.

Dosarul este deschis procedural în astfel de cazuri, pentru posibile infracțiuni de neluare și nerespectare a măsurilor de protecția muncii și vătămare corporală din culpă, dar asta nu înseamnă că au existat indicii că s-a greșit cu ceva sau că existau suspiciuni că pompierii nu și-a făcut treaba.

Alte două dosare au fost deschise la Direcția Națională Anticorupție, în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din Crevedia.

Citiți întraga știre pe Gândul.ro

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: