Dosar penal în cazul centrului pentru îngrijirea vârstnicilor din Ilfov amendat de ANPC

Sursă foto: Freepik

Poliţiştii din Ilfov au deschis dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, în cazul centrului pentru îngrijirea vârstnicilor din Siliştea Snagov. De asemenea, poliţiştii au aplicat o amendă de 15.000 de lei.

”În data de 12 august a.c., sub coordonarea  prefectului judeţului Ilfov, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Staţiunii Snagov împreună cu echipa mixtă de control constituită în baza Ordinului de Prefect nr. 377/2024 au efectuat verificări la un operator economic care avea ca obiect de activitate prestarea de servicii sociale pentru persoanele vârstnice din comuna Gruiu, satul Siliştea Snagov. În urma verificărilor efectuate poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, context în care au deschis un dosar de urmărire penală, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”, a transmis, marţi, IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că, pe linie economico-financiară, poliţiştii de la Economic au aplicat o amendă în valoare de 15.000 de lei, precum şi măsura complementară a suspendării activităţii operatorului economic, până la remedierea deficienţelor constatate din punct de vedere economic şi achitarea amenzii contravenţionale.

Anterior, ANPC a anunţat că a oprit temporar funcţionarea unui centru pentru îngrijirirea persoanelor în vârstă din Ilfov, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care produse alimentare şi medicamente expirate, blocul alimentar era improvizat şi nu avea autorizaţie, iar pereţii erau murdari.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: