Skip to content
Politică

Dosar penal in cazul protestelor din Chisinau. Ce risca organizatorii

Dosar penal in cazul protestelor din Chisinau. Ce risca organizatorii?
Cei care se vor gasi vinovati de destabilizarea situatiei risca de la 3 la 8 ani de inchisoare, a declarat seful IGP, Alexandru Pinzari.
Potrivit acestuia, 14 angajati ai fortelor de ordine si doi protestatari au avut nevoie de ingrijiri medicale, in urma altercatiilor de duminica.

„Pe faptul dezordinilor in masa, declaransate astazi in municipiul Chisinau, a fost deschis un dosar penal, pe articolul 285, organizarea si conducerea dezordinilor in masa. Sanctiunea pentru aceste infractiuni este de la 3 la 8 ani”, a declarat Pinzari. Un tanar a fost retinut pentru 72 de ore, potrivit hotnews.ro.

„Politia a gestionat excelent situatia. 14 angajati ai politiei au avut de patimit, patru dintre ei au ramas internati in spital. Si doi civili au avut de patimit. Ar trebui organizatorii sa-si puna niste intrebari. Concluzia este ca se contureaza niste lucruri destul de suspecte …noi am facut tot posibilul pentru a mentine ordinea in Republica Moldoca. Un tanar a fost retinut pentru 72 de ore”, a adaugat Pinzari.

Mii de oameni au participat duminica dupa-amiaza la un protest organizat de Platforma Civica Demnitate si Adevar DA in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului Manifestantii au protestat impotriva Guvernului, cerand alegeri anticipate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *