Skip to content
Politică

Dosar penal în cazul studiilor premierului Republicii Moldova

Inspectoratul General de Politie de la Chisinau a deschis un dosar penal in cazul studiilor premierului Chiril Gaburici, informatie confirmata miercuri de catre ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan, notează ziare.com.

Cauza penala este deschisa in baza articolului 361 din Codul Penal care se refera la „confectionarea, detinerea, vanzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, stampilelor sau sigiliilor false”, a precizat sursa citata.

Ministrul de Interne a indicat ca este vorba despre actul de studii medii obtinut de premierul Chiril Gaburici. „Deschiderea cauzei penale inseamna o banuiala rezonabila a faptului ca unele acte de absolvire a studiilor, obtinute de domnul Gaburici, prezinta semne de falsificare. Nimeni inca nu este vizat. Abia este pornita cauza”, a declarat Oleg Balan.

El a refuzat sa ofere insa mai multe detalii, dar a mentionat ca urmeaza sa fie efectuate expertize si sa fie audiate mai multe persoane. „Restul informatiilor nu le putem divulga. Organul de urmarire penala va initia anumite actiuni despre care nu va pot spune”, a adaugat ministrul moldovean de interne.

Codul Penal al Republicii Moldova prevede ca infractiunea vizata se pedepseste cu amenda sau cu munca neremunerata in folosul comunitatii de la 150 pana la 200 de ore, ori cu inchisoare de pana la 2 ani.

Premierul Chiril Gaburici a ajuns in vizorul politiei in urma cu o luna, cand o investigatie jurnalistica a scos la iveala mai multe inexactitati in CV-ul actualului sef al guvernului de la Chisinau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *