Skip to content
Societate

Dosar penal pentru deversări ilegale de deșeuri în râul Argeș. Sechestru de 6 milioane de lei

Featured Video Play Icon

Parchetul Sectorului 1 a pus sub acuzare firma Ecogreen Construct din Adunații Copăceni, județul Giurgiu și 3 persoane fizice pentru deversări ilegale de deșeuri în râul Argeș.

În perioada 26.07.2019-22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta și depozita/elimina deșeuri municipale și deșeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 București, a deversat în apă și a introdus în sol sute de tone de deșeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din județele Ilfov și Giurgiuși le-a deversat în albia râului Argeș, fără respectarea prevederilor legale, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, arată procurorii.

Anchetatorii au luat măsura sechestrului asigurător asupra activelor firmei și ale administratorului ei până la concurența sumei de 6 milioane de lei. Este vorba de savârșirea infracțiunilor de la articolul 8 alineatul 1 și articolul 3 din legea 101/2011 pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului.

”Articolul 8
(1) Deversarea, emiterea sau introducerea, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, a unei cantităţi de materiale în aer sau sol care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Articolul 3
Colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, inclusiv supravegherea acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, precum şi acţiunile întreprinse de brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.”

Administratorul și asociatul unic al firmei Ecogreen Construct din Giurgiu este George Alexandru Mănescu de 31 de ani, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Interviu cu el aici:

Polițiștii au făcut percheziții și la firma Sud Grup Edil Construct din Călugăreni, județul Giurgiu. Administratorul și acționarul firmei este Cătălin Constantin Florea din Adunații Copăceni, potrivit G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *