Skip to content
Politică

Dosarele Revoluției, pe masa Avocatului Poporului

Asociația „21 Decembrie 1989” a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curții Constituționale în legătură cu articolul din noul Cod de procedură penală care prevede că în cazul unor evenimente în care sunt implicați atât civili, cât și militari, urmărirea penală este realizată de Parchetul Militar.

O delegație a Asociației condusă de Teodor Mărieș, din care au făcut parte urmașe ale luptătorilor decedați în decembrie 1989 și femei rănite în Revoluție, s-a întâlnit miercuri cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. Asociația condusă de Mărieș a solicitat instituției reprezentate de Victor Ciorbea să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu articolul din noul Cod de procedură penală potrivit căruia Parchetul Militar realizează urmărirea penală  în cazul în care există evenimente în care atât civili, cât și militari sunt implicați.

Avocatul Poporului a declarat că reprezentanții instituției vor analiza solicitarea cât mai rapid și vor furniza un răspuns conform prevederilor legale în cel mai scurt timp posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *