Skip to content
Societate

Dosarul 10 august. Cum a ajuns să fie analizat de DIICOT

Europa FM

Dosarul 10 August, în care Parchetul militar investiga intervenția în forță a jandarmilor, a fost declinat către DIICOT.
Deși DIICOT ceruse acest dosar doar pentru a-l studia – pentru a stabili dacă se impune conexarea cu dosarul deschis de direcție ca urmare a sesizării Jandarmeriei, care a reclamat acţiuni împotriva ordinii constituţionale – Parchetul Militar a decis să-l predea de tot.

Parchetul a anunțat oficial, printr-un comunicat de presă, că procurorii Secției parchetelor militare au dispus în 28 iunie declinarea competenței de soluționare a dosarului 10 august în favoarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, pentru continuarea cercetărilor cu privire la organizarea, conducerea și modul de intervenție a forțelor de ordine din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române împotriva manifestanților care au participat la protestul din data de 10 august 2018, desfășurat în Piața Victoriei, respectiv cu privire la scopul faptelor unor grupuri de persoane care în ziua de 10 august 2018 au exercitat acțiuni de violență împotriva forțelor de ordine și măsura în care aceste acțiuni, prin amploarea și modul de desfășurare, au fost de natură să pună în pericol securitatea națională.

La DIICOT există, de asemenea, un dosar în care se investighează evenimentele din 10 august, deschis ca urmare a unei sesizări depuse în septembrie 2018 de Jandarmerie, care a reclamat acţiuni împotriva ordinii constituţionale (art. 397 din Codul penal).

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *