Skip to content
Politică

Dosarul Kovesi-Antena 3, înregistrat la Curtea de Apel Pitești

" "

Dosarul in care procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a dat in judecata postul de televiziune Antena 3 si mai multi jurnalisti a fost inregistrat la Curtea de Apel Pitesti, dupa stramutarea de la instanta similara din Bucuresti.

Data recomandata pentru inceperea judecarii cauzei este 26 august 2016, potrivit informatiilor publicate miercuri pe portalul instantelor din Arges, scrie hotnews.ro.

" "
" "

Amintim că Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 21 aprilie, ca procesul intentat de Kovesi postului de televiziune Antena 3 sa se judece la Curtea de Apel Pitesti. Instanta suprema a admis o cerere depusa de jurnalistii Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae si analistul Mugur Ciuvica, prin care se solicita stramutarea procesului de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta instanta de acelasi grad din tara.

In urma admiterii acestei cereri, procesul a fost stramutat de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea de Apel Pitesti, decizia fiind definitiva.

In timpul procesului de la Curtea de Apel Bucuresti, jurnalistul Razvan Savaliuc le-a recuzat pe cele doua judecatoare care se ocupau de acest caz, Gabriela Manuela Radulescu si Andreea Doris Tomescu, pe care le-a acuzat de indeplinirea obligatiilor profesionale cu rea-credinta. Savaliuc era nemultumit de faptul ca instanta nu i-a acceptat ca proba la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar contine un fals, respectiv faptul ca el ar fi participat la emisiunea ‘Sinteza zilei’ din 19 iunie 2014.

Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca postul de televiziune Antena 3, jurnalistii Mihai Gadea, Radu Tudor, Razvan Savaliuc, Bianca Nae si analistul Mugur Ciuvica sa plateasca in solidar daune morale in valoare de 250.000 de lei procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru o serie de afirmatii la adresa ei facute in emisiunea ”Sinteza zilei” din 19 iunie 2014.

In iunie 2014, Laura Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3 si pe jurnalistii mentionati, reclamand faptul ca in emisiunea ”Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzata ca a musamalizat ancheta in dosarul in care se efectuau cercetari fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si Mircea Basescu.

In actiunea depusa in instanta, Kovesi le-a cerut judecatorilor sa oblige Antena 3 si pe cei cinci jurnalisti sa plateasca in solidar suma de un milion de lei, reprezentand prejudiciul creat, dar si cheltuielile de judecata. Kovesi sustinea ca in emisiune au fost prezentate mai multe fapte si au fost facute afirmatii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *