Skip to content
Politică

Dosarul Bica 2, aproape finalizat

Dosarul Bica 2 este aproape finalizat şi poate fi trimis în curând în instanţă, potrivit unor surse judiciare. Oamenii Elenei Udrea au fost puşi faţă în faţă la DNA timp de o oră. Gheorghe Stelian a fost confruntat cu Alin Cocoş, iar Gheorghe Ştefan şi administratorul moşiei de la Nana, Tudor Liberiu Breazu, au dat declaraţii, informează Antena 3.

În al doilea dosar al Alinei Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită. Fiul său Alin Cocoş este cercetat tot pentru mită. Acesta ar fi intervenit la comisia din ANRP din care făcea parte şi Alina Bica pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian să primească, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat la peste 62 de milioane de euro. Băiatul lui Cocoş a fost confruntat cu Gheorghe Stelian, beneficiarul afacerii cu terenul. Procurorii au comparat declaraţiile celor doi, după ce Stelian i-ar fi denunţat pe ceilalţi implicaţi în dosar, în timp ce Alin Cocoş nu a recunoscut niciuna din fapte. Totodată, Gheorghe Ştefan şi administratorul moşiei de la Nana, Tudor Liberiu, Breazu au dat şi ei declaraţii în faţa procurorilor.

Până acum, în acest dosar, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, fostul său consilier Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar. Alina Bica mai este acuzată, în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2013, după preluarea funcţiei de procuror-şef al DIICOT, Alina Bica l-ar fi protejat pe Teder de închisoare. Bica ar fi abuzat de şefie pentru a direcţiona ancheta DIICOT în favoarea lui Ovidiu Tender, acuzat că a prejudiciat compania Rafo-Carom cu 140 de milioane de lei, informează Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *