Skip to content
Politică

Dosarul Black Cube: al treilea angajat își recunoaște vina

ziaruldeiasi.ro

Un angajat Black Cube care trebuia să primească mai multe informații despre Laura Codruța Kovesi și-a recunoscut vinovăția.

Este vorba despre Yossi Barkshtein, cel care trebuia să primească mai multe informații în urma spargerii conturilor de e-mail ale unor apropiați ai șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, informează Ziare.com.

Barkshtein a recunoscut acuzațiile și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

În urma acordului, angajatul Black Cube a primit 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare, precum și interdicția pentru o perioadă de 3 ani de a se apropia de Eduard Kovesi (fostul soț al Laurei Kovesi), Liliana Sabau (fost specialist la DNA și DIICOT) și Sorin Fusea (avocat și fost specialist la DNA).

Totodată, Barkshtein va presta muncă în folosul comunității la DGASPC București sau la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană București.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, mai adaugă sursa citată.

Yossi Barkshtein este al treilea angajat al Black Cube ce își recunoaște acuzațiile, după Ron Weiner si David Geclowicz au pledat vinovați în 2017.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *