Skip to content
Politică

Dosarul Colectiv: noi audieri au loc la Parchetul General

maramedia.ro

Noi audieri au loc luni la Parchetul General, în ceea ce privește dosarul Colectiv.

Concret, este vorba despre mai multe plângeri penale ale părinților și victimelor ce vizează modul în care autoritățile au intervenit după izbucnirea incendiului, informează Agerpres.

La Parchetul General se află și Eugen Iancu, fondatorul Asociaţiei Colectiv GTG 3010, precum și tatăl unui  tânăr care a murit la aproximativ 3 săptămâni după izbucnirea incendiului.

„Sunt chemate patru persoane la audieri, trei părinţi şi o victimă. (…) Noi am depus plângeri penale de doi ani de zile. Am reclamat ce s-a întâmplat după incendiu, tot ce înseamnă sistemul sanitar. Aceste plângeri vizează modul în care s-a intervenit după incendiu. De doi ani noi semnalăm faptul că au murit 27 de persoane în acea noapte, în incendiu, după care 37 au murit ulterior, din cauza intervenţiilor şi tratamentelor în spitale, din cauza celor care au decis că nu pot să plece copiii noştri la spitale specializate. Trebuie să vedem cine a luat decizia asta, trebuie să vedem de ce în România se declară că nu sunt bacterii, pe ce baze cei de la DSP au făcut controale în urma cărora a reieşit că bacteriile în spitalele româneşti sunt între 0 şi 1%, în condiţiile în care, în Germania, se recunoaşte un procent de 5 – 6%. Aici e vorba de corupţie, de un sistem care trebuie schimbat. (…) Plângerile sunt făcute de doi ani şi procurorii au dormit. Sunt primele audieri în doi ani”, a spus Eugen Iancu.

În dosarul privind incendiul de la Clubul Colectiv au fost trimiși în judecată fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu – şef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminiţa Ganea – consilier superior, Ramona Sandra Moţoc – referent superior, ambele în cadrul aceluiaşi serviciu, dar şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, mai adaugă sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *