Skip to content
Societate

Dosarul cu şină îi dă bătăi de cap Ralucăi Turcan. De ce nu pot fi majorate pensiile cu 40%

Facebook/Guvernul Romaniei

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a arătat vineri într-o conferință de presă la Prefectura Vâlcea un dosar de pensie cu șină despre care a spus că reprezintă piedica pentru creșterea pensiilor cu 40%. Turcan a spus că pensionarilor li s-au vândut iluzii de fostele guvernări PSD pentră pensiile nu pot fi recalcultate să crească cu 40% din cauza problemelor tehnice.

S-a vorbit foarte mult despre pensii. Subiectul pensii a fost subiect predilect de campanii electorale. Ajunsă în mandat, am constatat că pe partea de pensii s-a făacut foarte puţin. Li s-a spus celor aproximativ 5 milioane de pensionari că, de la 1 ianuarie 2021, pensiile vor creste cu 40%. Aproape aţi fi crezut că e posibil să se întâmple lucrul acesta.

Şi eu am crezut, vă spun cu sinceritate, dar am constatat că, pentru a putea majora toate pensiile cu 40%, ai nevoie de digitalizarea tuturor dosarelor de pensii, astfel încât să fie în format electronic şi să li se aplice o formulă de calcul ca ulterior să se întâmple recalcularea pensiei.

Şi, ce să vezi? 250.000 de dosare de pensii în România arată aşa – dosare cu şină. Vă întreb, cum puteau fi făcute modificările pe dosare cu şinî? Să răspundă cei care au vândut iluzii ani la rând.

Avem 1,3 milioane de dosare care se află într-un format digital, dar primitiv, şi restul dosarelor într-un format niţel mai avansat, dar incompatibil între casele judeţene de pensii, între ele, şi între casele judeţene de pensii şi Casa Naţională de Pensii. Tehnic, s-au vândut iluzii pentru 5 milioane de oameni”, a declarat Raluca Turcan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *