Skip to content
Politică

Dosarul Hexi Pharma. Detalii nebănuite din rechizitoriu ies la iveală

economie.hotnews.ro

Dosarul Hexi Pharma. Detalii nebănuite din rechizitoriu ies la iveală

Astfel, procuroriii Parchetului General au trimis în instanță dosarul Hexi Pharma. Este doar unul dintre dosarele deschise în urma dezvăluirii acestei afaceri, despre încă unul, cu acuze de spălare de bani, fiind deja informații publice.

În rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată firma Hexi Pharma – ca persoană juridică – și directorii Flori Dinu și Mihail Leva, apar câteva afirmații pentru care procurorii vor avea mult de luptat în instanță pentru a le demonstra. E vorba de personalul din cele 340 de unități medicale care ar fi încheiat contacte cu imperiul lui Dan Condrea.

Lucrătorii din spitale ar fi contribuit la răspândirea bolilor nosocomiale

Folosind produsele despre care anchetatorii afirmă că ar fi fost diluate, lucrătorii din spitale ar fi contribuit, fără vinovăție, la răspândirea bolilor nosocomiale,informează Evz.ro

Afirmațiile de mai jos sunt luate din actul de sesizare a instanței:

” Faptele inculpatei S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., care în intervalul 01 iunie 2010 – 16 mai 2016, a indus în eroare reprezentanții a 340 de unități sanitare prin prezentarea ca adevărată a unor calități mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentrația substanțelor active și la eficiența biocidă, precum și prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete și alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziție de produse biocide și pricinuindu-le o pagubă, întrunesc elementele constitutive ale 310 infracţiuni de înșelăciune în formă continuată, dintre care 7 infracțiuni având consecințe deosebit de grave, și 30 de infracțiuni unice de înșelăciune, după cum urmează: (…) (340 de infracțiuni de înșelăciune).”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *