Skip to content
Politică

UPDATE Ce spune Fiscul / Toate televiziunile Intact, ameninţate de ANAF cu evacuarea în dosarul ICA-Telepatia

UPDATE 18:13

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis, în urmă cu puţin timp, un comunicat în legătură cu evacuarea televiziunilor trustului Intact.

Fiscul precizează că televiziunile au la dispoziţie 5 zile ca să evacueze sediile în care funcţionează acum şi care vor fi confiscate.

„Direcția generală regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătoresti, a notificat astăzi,  15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate.

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală.

Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare, punctează ANAF.

———————

UPDATE 17:23

Toate cele cinci televiziuni ale trustului Intact (Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia TV şi ZU TV) sunt ameninţate cu evacuarea.

„Antena 3 si toate statiile TV ale trustului Intact somate sa paraseasca sediile in cinci zile! In direct acum, editie speciala cu detaliile acestei operatiuni!” a scris jurnalistul Răzvan Dumitrescu, luni, pe Facebook.

—————–

Antena 3 și Antena 1 au primit, luni, un ordin de evacuare din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după ce sediile celor două televiziuni au fost confiscate de stat, încă din 2014, în urma sentinţei prin care fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul ICA-Telepatia.

Anunţul a fost făcut de Alessandra Stoicescu, în emisiunea „100 de minute”.

”ANAF și-a trimis agenții să ne scoată din sediu”, a spus Stoicescu, potrivit antena3.ro.

”Dispuneți o decizie, să plătim chirie, sau dați-ne un termen rezonabil în care să ne mutăm. (…) Niște trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (…) Juriștii noștri au încercat să poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost și este că avem de-a face cu o executare silită. S-ar putea să fie o formă pusă la cale de închiere a acestui post de televiziune”, a afirmat diretorul Antena 3, Mihai Gâdea.
Gâdea a mai spus că agenţii ANAF au făcut fotografii prin sediile televiziunilor Intact şi legitimau persoanele care intrau în sediile instituţiilor media.

8 comentarii la “UPDATE Ce spune Fiscul / Toate televiziunile Intact, ameninţate de ANAF cu evacuarea în dosarul ICA-Telepatia

  1. De asta a fost dat jos Diaconu; pentru ca se opunea acestei magarii. Bine ca Realitatea, care nu plateste un sfant la stat, are sediu.

  2. Mafiotii „statului de drept” se razbuna pentru demascarile din emisiunile Antenelor! Voi ce faceti, romani? Dormiti in continuare?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *