Skip to content
Politică

Dosarul lui Corlăţean face valuri în PSD: „Dac-am vota după comunicatele DNA, jumătate din România ar trebui arestată!” EXCLUSIV

Dosarul fostului ministru al Afacerilor Externe Titus Corlăţean face valuri în PSD. Redacţia PSnews.ro a stat de vorbă, luni, cu doi senatori social-democraţi, pentru a vedea cum intenţionează să voteze în cazul cererii DNA privind începerea urmăririi penale faţă de colegul lor de for legislativ.

CITIŢI ŞI: Dragnea reacționează la decizia procurorilor în cazul lui Titus Corlățean: Nu cred că poate ajunge la Victor Ponta…

„Mie îmi pare tare rău de ceea ce s-a întâmplat, dar probabil că vom vota cum votăm de obicei”, ne-a spus vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu.

Solicitată să precizeze dacă se referă la un vot în favoarea urmăririi penale, Andronescu a declarat: „Nu s-a luat încă o decizie, dar cred că aceasta va fi”. Fostul ministru al Educaţiei a refuzat să precizeze care va fi opţiunea sa personală, dând de înţeles că aceasta va coincide cu cea a colegilor din grupul PSD.

Întrebată cum i se pare acest dosar şi, mai ales, ipoteza vehiculată în presă, potrivit căreia, în speţa de faţă, DNA ar încerca să ajungă la Victor Ponta, Ecaterina Andronescu a răspuns: „Ştiţi ce se întâmplă? În mod normal (şi, de aceea, procedura este aşa), Comisia juridică trebuie să explice, deoarece Comisia juridică este o comisie de specialişti şi trebuie să vină în faţa plenului şi să ne argumenteze propunerea aceasta pe care o face DNA-ul. Eu, de exemplu, pentru tot ce înseamnă educaţie, învăţământ, întotdunea mă duc în faţa plenului şi explic lucrurile, că de-aia sunt o comisie de profesionişti, de-aia reprezint un domeniu. Şi atunci, Comisia juridică va trebui să ne clarifice nişte lucruri”.

„Deci iertaţi-mă: nu vreau să comentez, dar îmi doresc să trăim eu, copiii mei şi nepoţii mei într-o ţară în care nu există vânătoare de vrăjitoare, ci există o judecată dreaptă. Dacă omul greşeşte şi există probe, atunci, fără îndoială, trebuie să suporte consecinţele. Dacă îmi sugeraţi că acest dosar este o vânătoare de vrăjitoare pentru domnul Ponta, eu nu pot să accept o astfel de variantă”, a încheiat liderul PSD.

CITIŢI ŞI: Lovitură pentru Titus Corlățean: DNA cere umărirea penală

Pe de altă parte, Ioan Chelaru (vicepreşedinte al Senatului) s-a dovedit mai concis, dar şi mai radical în afirmaţii.

„Păi, să văd dosarul, bă, frate! Vorbeşti cu un jurist cu experienţă. Niciodată nu mă pronunţ până nu văd ce e în dosar. N-am văzut nimic până acum!” a exclamat Chelaru.

Chestionat în legătură cu impresia pe care i-a lăsat-o comunicatul DNA privind acest subiect, Ioan Chelaru a replicat: „Aaa! Dragule, dac-am vota după comunicatele DNA, jumătate din România ar trebui să fie arestată! Eu sunt un om de drept şi un om care, de 35 de ani, fac această profesie. Toată viaţa mea am votat după ce am văzut eu, cu propriile simţuri – nu după ce spune nici partidul, nici DNA-ul, nici nimeni! Deci, dacă nu sunt probe, nu votez pentru. În niciun caz!”

1 comentariu la “Dosarul lui Corlăţean face valuri în PSD: „Dac-am vota după comunicatele DNA, jumătate din România ar trebui arestată!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *