Skip to content
Politică

Dosarul lui Iohannis privind conflictul de interese a fost clasat

Procurorii de la Parchetul de pe  lângă Înalta Curte de Casație și Justiție  au clasat dosarul de conflict de interese al lui Klaus Iohannis.

Este vorba despre dosarul în care ANI a sesizat că primarul Sibiului se află în conflict de interese, după ce acesta a semnat un contract cu Tipografia Honterus SRL în timp ce era primarul Sibiului.

De precizat este că acest dosar este diferit de cel care se află încă pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție privind posibila incompatibilitate a lui Iohannis, în care ANI așteaptă admiterea sau respingerea recursului făcut.

Ancheta privind dosarul de conflicte de interese a fost deschisă la finalul anului 2012, la sesizarea ANI.

Inspectorii de integritate ceruseră Parchetului să îl cerceteze pe Klaus Iohannis după ce au constatat că, în 2010, în timp ce ocupa funcţia de primar al municipiului Sibiu, a semnat un contract cu SC Tipografia Honterus SRL, deţinută de Forumul Democrat al Germanilor, al cărui preşedinte era.

Klaus Iohannis a fost audiat în această cauză, potrivit propriilor declaraţii date în februarie.

Procurorii au clasat cauza, după ce au ajuns la concluzia că nu există toate elementele constitutive ale presupusei infracţiuni de conflict de interese sesizate de ANI.

Rezoluţia de clasare poate fi contestată în instanţă de persoane interesate în acest sens.

2 comentarii la “Dosarul lui Iohannis privind conflictul de interese a fost clasat

  1. Vă mulțumim pentru comentariu.

    „Clasarea s-ar putea dispune prin ordonanta numai in conditiile articolului 262 punct. 2 lit. a) Cod procedura penala”.
    Anume:

    „Clasarea prin ordonanta este posibila, in mod exceptional, in cazul infractiunilor conexe, cand fata de unele persoane si fapte se da o solutie de scoatere de sub urmarire penala, sau incetarea urmaririi penale si legea prevede, obligativitatea ordonantei, pentru ca se intocmeste un singur act de finalizare a urmaririi penale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *