Skip to content
Politică

Procesul lui Iohannis cu ANI, monopolizat mediatic de zvonul că Ponta ar fi implicat în dosarul Microsoft

" "

Campania prezidențială din aceasta toamna se anunță a fi cel mai dur scrutin prezidențial post-decembrist. Astăzi am văzut o primă dovadă în acest sens. Războiul politic pare să fi atins cote alarmante.

În ziua în care Curtea Supremă a decis să admită recursul ANI împotriva lui Klaus Iohannis în dosarul în care acesta este acuzat de incompatibilitate, în mass-media au apărut informații  în care numele lui Ponta este „lipit” de mega-dosarul DNA.

" "
" "

În cursul zilei de marți, numele lui Ponta și a lui Adrian Năstase au apărut în presă ca fiind invocați în dosarul spăgii Microsoft. Fapt care a produs un breaking-news pe toate televiziunile și în cadrul tuturor publicațiilor online, fiind astfel dat uitării subiectul legat de decizia Inaltei Curți de a admite recursul ANI în dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis.

Potrivit acestor informații, care ar avea la origine un martor din dosar, în 2004, afaceristul Claudiu Florică s-ar fi întâlnit cu Victor Ponta, care la acea vreme ocupa funcţia de şef al Corpului de Control al premierulu. Florică ar fi încercat să-l determine pe actualul președinte PSD să demareze o anchetă a Corpului de Control la Ministerul Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în contractul derulat de această instituție.‎ Cuvânul cheie este „a încercat”, ceea ce înseamnă că și dacă ar fi adevărat, demersul lui Claudiu Florică nu a avut succes. 

Rămâne totuși de văzut dacă zvonurile privind numele prezidențiabilului PSD se adeveresc sau este o pură coicidență lansarea acestor informații pe piața politică chiar în ziua în care ANI a câștigat o nouă rundă în bătălia cu prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *