Skip to content
Video

Dosarul lui Orban – ghimpe în coasta PNL. Gorghiu: Ne-a costat destul ca imagine! EXCLUSIV

psnews.ro

Cea mai recentă ediție a interviurilor video PSnews.ro a avut-o marți ca invitată pe Alina Gorghiu, senatorul Partidului Național liberal (PNL).

Astfel, printre temele abordate în cadrul interviului s-a regăsit cea a situației liderului PNL, Ludovic Orban. Amintim că procurorii DNA au cerut, luni, o condamnare cu executare, cu o pedeapsa orientata spre minim, in dosarul in care liderul PNL, Ludovic Orban, este acuzat de folosirea influentei de politician in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

”Nu am să comenetez solicitările DNA din proces, în general nu comentez solicitările niciunei părți în procesele penale, dar pot să vă spun care este speranța mea: că voi vedea pe 5 martie, fără alte amânări sau alte soluții, reconfirmarea soluției de achitare a lui Orban. Asta pentru că ne-a costat destul ca imagine, toată această problemă pe care liderul partidului a avut-o. Asta nu înseamnă că mă bucur că sunt oameni în momente politice-cheie, acuzați, ca ulterior să fie achitați de instanțele din România. Nu mă bucur deloc să văd genul acesta de comportament, însă, aștept decizia definitivă. Nu îmi imaginez altă variantă decât cea a achitării lui Ludovic Orban”, a declarat Alina Gorghiu la Interviurile PSnews.ro

Pe de altă parte, senatorul jurist a fost pus în situația de a găsi o posibilă explicație a deciziei tranșante a DNA-ului în acest caz, deși liderul PNL Ludovic Orban și-a exprimat susținerea față de instituția condusă de Kovesi în scandalul din ultima perioadă:

”Încerc, ca avocat și nu ca om politic, să găsesc o explicație: DNA-ul a făcut dosarul, și atunci este evident că în opinia celor de la DNA există un probatoriu în susținerea acestei solicitări pe care au făcut-o în fața completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Însă, există și cealaltă opinie, în contrabalans, cea a unui complet de judecată, care este în realitatea cea care contează, pentru că justiția o fac instanțele de judecată, nu o fac cei din parchete, ei fac o propunere- și atunci instanța analizează, verifică probatoriul, administrează probatoriul, se uiotă să vadă cine, ce, cum și de ce. Înțeleg din dezbaterea publică, și din declarațiile lui Orban, că audierile au mers foarte bine, că declarațiile de martori au fost favorbaile lui, că totul a decurs cum trebuie, astfel încât să nu existe o altă surpriza”, a continuat liberalul.

Nu în ultimul rând, confruntată cu ipoteza potrivit căreia Ludovic Orban va primi o condamnare în dosarul cu Tiberiu Urdăreanu, Alina Gorghiu a dat de înțeles că, la fel ca ceilalți membrii ai PNL, Ludovic Orban va trebui să respecte criteriile de integritate și să facă un pas înapoi.

”Avem un statut cu idei de integritate foarte clare, nu poți deroga de la ele indiferent cum te cheamă. Toți colegii noștri au respectat aceste criterii, nu o să facem niciodată un statut în funcție de un nume sau de altul”, a conchis Gorghiu.

Înregistrarea este disponibilă de la început și până la momentul 4:45:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *