Skip to content
Politică

Dosarul Microsoft, omorât în fașă. Silviu Mănăstire: Nu o să reușească nimic! EXCLUSIV

psnews.ro

Jurnalistul Silviu Mănăstire a acordat o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat denunțul care a cutremurat scena politică românească, făcut de către fostul ministru PDL al Comunicațiilor Gabriel Sandu.

Citiți și Fost ministru, denunț devastator: ambasadori, politicieni și oameni de afaceri, implicați

În acest context, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a precizat, pentru Psnews.ro, că faptul că acest denunț a fost făcut după 8 ani de zile, reprezintă un mare semn de întrebare.

”În sine, denunțul este spectaculos. Pe de altă parte, să vii după 8-9 ani să spui lucrurile astea, este un mare semn de întrebare. De ce acum? După 8 ani de zile te-ai trezit să dai toate detaliile acelea. Ce este interesant de văzut acolo, e o chestiune legată de SRI condus atunci de Coldea și de Maior. Unde era o valoare mai interesantă a contractelor, hop și Ghiță. Sebastian Ghiță opera încă din 2009. Sunt amănunte interesante și noi care apar în denunț”, a declarat Silviu Mănăstire.

Pe de altă parte, anunțul de joi după-amiază, potrivit căruia Gabriel Sandu va sesiza Departamentul de Justiție al SUA, nemulțumit de cum au mers lucrurile la DNA, în urma denunțului său, a fost apreciat de către jurnalistul Silviu Mănăstire ca fiind o pierdere de timp pentru că ”nu o să reușească nimic”.

Citiți și Gabriel Sandu nu se lasă: împinge scandalul Microsoft până în SUA

”Noi avem un dosar similar, dosarul EADS. Microsoft este o companie strategică a statului american, la fel cum și EADS era o companie strategică a Franței și a Germaniei. Greu de crezut că în România, cu toată lupta aceasta anticorupție, se găsește un procuror care să investigheze toate lucrurile acestea. Procurorii din România nu au investigat în mod real marile afaceri de corupție care au vizat mari mize, ei s-au ocupat de peștii aceștia mioritici, nu de lucrurile cu adevărat importante. Poate să se ducă și la tata Departamentului de Stat că nu o să reușească nimic”, a adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, Silviu Mănăstire a susținut că, în urma cestui denunț, compania Microsoft ”maxim riscă o amendă”.

”Microsoft chiar dacă ar admite că a participat la tranzacții ciudate în România, maxim riscă o amendă. Microsoft a mai plătit amenzi pentru coruperea unor oficiali în țări străine. Americanii au libertatea de a-și proteja corporațiile care fac acte de corupție înafara Americii. Microsoft, la nivelul maximal, riscă o amendă. Punctual, pe denunțul acesta, nu cred că va avea finalitate juridică, dar nici nu spun că nu ar fi adevărat ce zice Sandu acolo pe anumite chestii. Sandu descrie mai mult un mod de funcționare al statului. Din ceea ce avem în ultimii ani ca declarație, ca atmosferă generală, pare că cam așa au stat lucrurile”, a conchis jurnalistul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *