Skip to content
Politică

Dosarul Microsoft, în atenția ambasadelor

Ambasadorul Olandei cere autorităţilor române să fie mai atente cu modul în care fac achiziţiile publice. A dat exemplu chiar dosarul Microsoft, în care, potrivit procurorilor DNA, licenţele educaţionale au fost cumpărate la suprapreţ, iar mai mulţi demnitari ar fi primit mită.

Diplomatul susţine că este important ca supravegherea modului în care se cheltuiesc banii publici să fie mult mai riguroasă.

„România se descură bine în lupta împotriva corupţiei. Costurile plătite de stat pentru acele licenţe au fost cu 50 sau chiar 100 la sută mai mari faţă de suma pe care în mod normal statul ar fi trebuit să o plătească. Transparenţa, prevenţia şi supravegherea acestor achiziţii ar ajuta societatea să aibă mai mulţi bani disponibili”, a declarat ambasadorul Olandei, Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel, citat de jurnaliștii Digi24.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că a semnat luni dimineaţă avizele pentru începerea urmăririi penale primite de la preşedinte, în cazul celor cinci foşti miniştri vizaţi în dosarul Microsoft, acestea urmând să fie trimise procurorului general al României.

Ministrul Justiţiei şi-a exprimat speranţa că parlamentarii vor da curs cererii formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul foştilor miniştri. Întrebat despre cum va fi văzută, în Raportul MCV, deschiderea acestui dosar, Cazanciuc a spus că va avea un impact pozitiv.

2 comentarii la “Dosarul Microsoft, în atenția ambasadelor

  1. Foarte bine,dar ca ambasador,potrivit Conventiei de la Viena n-ai dreptul sa te amesteci intreburile statului in care esti acreditat.In conceptia celui de mai sus,orice ambasador acreditat in Olanda ar putea sa tune si sa fulgere cu privire la art.120 din Constitutia Olandei CARE INTERZICE IN MOD EXPRES INSTANTELOR SA IA IN DISCUTIE NECONSTITUTIONALITATEA UNEI LEGI ! Nimeni in Europa,nici chiar Belarus,nu au in actul fundamental o asemenea dispozitie,alte tari avand alte forme de control,dar asemenea interdictii nu sunt admisibile intr-un stat constitutional.Cu atat mai mult,cu cat o serie de drepturi fundamentale contin reglementari,in finalul carora se prevede”daca legea nu prevede altfel”.Deci prin lege se poate face orice.Noroc cu Tribunalul de la Strasburg !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *