Skip to content
Politică

Dosarul moșiei lui Băsescu de la Nana, amânat până la Sfântul Așteaptă

lorenaburlacu.ro

Dosarul moșiei de la Nana a fostului președinte al României Traian Băsescu este amânat de către instanță până la Sfântul Așteaptă.

Dosarul trenează de mai bine de doi ani chiar dacă acum se află la instanța de fond – Tribunalul Călărași. Speța se referă la modul în care au fost reconstituite drepturile de proprietate asupra terenurilor agricole din comuna Nana, județul Călărași, vâdute firmei-fantomă Berfige și, ulterior, Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului șef de stat, scrie luni Jurnalul Național.

Tribunalul Călărași – instanța sesizată în mai 2015 de către Secția de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul General – a amânat până în prezent nu mai puțin de 34 de termene de judecată, fiind ocupată, mai mult, în prima fază, de revocarea măsurii controlului judiciar dispus pe numele foștilor membri ai Comisiei de Fond Funciar Nana.

Admi­nistrația Domeniilor Statului, constituită parte civilă în acest proces, a fost, la rândul ei, așteptată timp de mai multe termene pentru a preciza suma cu care se constituie parte civilă și, apoi, pentru a defalca, pentru fiecare inculpat în parte, prejudiciul estimat a fi fost produs. După 24 de luni de judecată, cauza este din nou amânată, pentru că, de la dosar, fie lipsesc martori, fie lipsesc înscrisuri, fie nu există expertiza solicitată. În acest timp, terenul de 290,41 hectare, cumpărat de Ioana Băsescu, cu credit de la CEC, se află și la ora actuală sub sechestru penal, instituit în acest dosar.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *