Skip to content
Societate

Dosarul prin care se solicită interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, ajunge joi la Tribunalul Olt

Dosarul prin care procurorul general interimar solicita interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, fetiţa adoptată de o familie de români din SUA, va ajunge joi la Tribunalul Olt, acolo unde a fost strămutat. Miercuri, Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus înaintarea dosarului.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, Andreea Danciu, a declarat pentru News.ro că la termenul de miercuri, judecătorul de caz a dispus înaintarea dosarului către Tribunalul Olt.

La termenul de astăzi s-a dispus înaintarea dosarului către Tribunalul Olt, ţinând cont de solicitarea Curţii de Apel Craiova, de strămutare a dosarului. La Judecătoria Drobeta Turnu Severin nu s-a mai efectuat niciun alt act. În cursul zilei de mâine (joi – n.r.) dosarul va pleca, fizic, la Tribunalul Olt”, a declarat Andreea Danciu.

Dosarul în care procurorul general a solicitat interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă preluată de la asistentul maternal după ce a fost adoptată de o familie de români stabiliţi în SUA a fost strămutat la Tribunalul Olt în urma unei decizii a Curţii de Apel Craiova.

Totodată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, tot marţi, să respingă o cerere a procurorului generla de suspendare a judecăţii în dosarul Curţii de Apel Craiova.

Respinge cererea de suspendare a judecăţii cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 910/54/2019 al Curţii de Apel Craiova-Secţia I civilă, formulată de petentul Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fără cale de atac„, se arată în decizia ICCJ.

Astfel, Curtea de Apel Craiova a constatat ca a rămas fără obiect cererea de suspendare a judecării procesului.

Admite cererea de strămutare. Strămută judecata cauzei înregistrate iniţial pe rolul Tribunalului Mehedinţi, sub nr. 1762/101/2019, la Tribunalul Olt. În temeiul art. 145 alin. 2 Cod procedură civilă, constată desfiinţată de drept sentinţa civilă nr. 21 din 25 iunie 2019, pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în dosarul nr. 1762/101/2019, prin care soluţionarea procesului a fost declinată în favoarea Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin. Dispune înaintarea dosarului nr. 6333/225/2019 al Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, având ca dosar component dosarul nr. 1762/101/2019 al Tribunalului Mehedinţi, către Tribunalul Olt. Dispune refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare. Definitivă. Pronunţată, azi, 2 Iulie 2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către Grefa instanţei„, scrie în decizia Curţii de Apel Craiova la care face referire şi reprezentantul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au declinat către Judecătoria Drobeta Turnu Severin competenţa de soluţionare a solicitării procurorului general interimar, Bogdan Licu, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de opt ani din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *