Skip to content
Societate

Dosarul privind amenințarea jurnalistei Emilia Șercan a ajuns la DNA

Sursa Zilei
" "

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au trimis la DNA dosarul în care un ofiţer de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” este cercetat pentru că ar fi ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan. Ei au declinat dosarul după ce au constatat că nu era de competenţa lor să efectueze ancheta, Ofițerul de poliție Adrian George Bărbulescu este suspectat că a ameninţat-o cu moartea pe jurnalistă. Miercuri, anchetatorii au efectuat percheziţii la Academia de Poliţie în acest caz.Pe 17 aprilie, jurnalista a publicat pe Facebook mesajul de amenințare primit pe numărul personal de telefon: ”Am cenzurat o parte din conținutul mesajului pentru a-i proteja pe cei dragi mie”, scrie b1.ro.

 ”Eu mă încăpățânez să scriu în continuare și vor urma alte dezvăluiri despre alte teze de doctorat, mai ales ale unor profesori care acum sunt și titulari”, a declarat jurnalista de investigație, pentru B1 TV.

Leg asta direct de activitatea mea și mai ales de ultimele materiale pe care le-am scris referitoare la Academia de Poliție. Cei care le-au citit au înțeles că urmează și alte dezvăluiri despre alte teze de doctorat, mai ales ale unor profesori care acum sunt și titulari și care au doctorate plagiate la Academia de Poliție”, a mai declarat Emilia Șercan.

" "

Întrebată dacă, după părerea sa, polițistul care a amenințat-o cu moartea a acționat din proprie inițiativă sau a fost pus de cineva să o intimideze, jurnalista a răspuns: ”Mi-e foarte greu să cred că acest polițist a acționat de capul lui pentru că este un tânăr care a terminat în urmă cu un an Academia de Poliție, a rămas în Academia de Poliție ca angajat al acestei instituții fără să aibă un doctorat, fără să fie înscris la un doctorat. Justificările pentru care mi-a trimis mie acel mesaj nu pot să le înțeleg. Singura ipoteză pe care eu pot să o construiesc în momentul de față este că el e doar un intermediar al unor persoane care s-au folosit de el pentru a-mi trimite respectivul mesaj.  Eu sper ca în această anchetă pe care polițiștii împreună cu procurorii o realizează să ni se explice exact cine a trimis mesajul”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *