Skip to content
Politică

Dosarul Referendumul. Dragnea, în aşteptarea sentinţei: Vreau să le spun tuturor colegilor mei de la PSD…

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, îşi aşteaptă sentinţa în dosarul referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Într-o intervenţie telefonică, vineri, la Antena 3, Dragnea a explicat de ce nu putea să obţină un folos din scoaterea oamenilor la vot, aşa cum îl acuză DNA.

„Atunci a fost o confruntare între popor şi Traian Băsescu. Dacă putea cineva să primească un folos, acela era Traian Băsescu. În final, 7,4 milioane de români au fost desconsideraţi şi CCR, printr-o erată, a hotărât ca Băsescu să rămână. În schimb, este clar (prevede Legea referendumului) că îndemnarea şi împiedicarea cetăţenilor să vină la vot este infracţiune. Nu este nicio legătură între mine sau ceea ce am făcut eu şi toate poveştile care au circulat în spaţiul public timp de 3 ani şi jumătate, cu morţi, cu semnături şi aşa mai departe.

Mai mult decât atât: aici, nu e vorba de şefi de campanie electorală. Orice membru de partid care are funcţie de conducere într-o comună, care cere oamenilor să vină la vot, poate să vină parchetul să spună: prin acest fapt, s-a obţinut un folos necuvenit, pentru că au venit la vot mai mulţi decât trebuia.

Precedentul poate fi unul periculos pentru democraţie. Este unul dintre obiectivele esenţiale pentru care au murit oameni la Revoluţie”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat la ce decizie a instanţei se aşteaptă în această speţă, Dragnea a răspuns: „Nu fac pronosticuri pe viaţa mea şi pe destinul meu. Aştept cu calm decizia instanţei. În schimb, vreau să le spun tuturor colegilor mei de la PSD să nu se lase influenţaţi de astfel de lucruri, să-şi continue pregătirile pentru campania electorală. PSD-ul este un partid mare – nu poate fi zdruncinat în felul acesta. Îi transmit încă o dată Olguţei Vasilescu că are tot sprijinul meu şi va fi candidatul PSD-ului – nu va candida independent, aşa cum s-a vehiculat. În final, vom învinge. Nu cedăm şi nu mergem înainte”.

Totodată, chestionat în privinţa unui eventual plan împotriva lui, Liviu Dragnea a replicat: „Nu ştiu dacă este un plan (sper că nu), dar sper că toţi colegii mei vor fi conectaţi la alegeri şi ştiu că vor fi conectaţi la alegeri”.

Nu în ultimul rând, solicitat să comenteze recentul mesaj de pe Facebook al fostului premier Victor Ponta (legat de posibilul dosar penal al preşedintelui Klaus Iohannis), liderul PSD a afirmat: „E clară solicitarea lui Victor Ponta. Nu ştiu eu ce decizie va lua DNA-ul, până la urmă”.

CITIŢI ŞI: Ponta, atac fără precedent la adresa lui Iohannis: „Tinerii vor ieși diseară în stradă să ceară demisia Președintelui”

Prezentă în studio, Sulfina Barbu (fost ministru PDL al Mediului în guvernul Emil Boc), a declarat că, dacă are cunoştinţă despre posibile fapte penale, Victor Ponta poate face un denunţ.

„Aşa cum a făcut Vasile Blaga. Denunţul care s-a finalizat cu procesul în care sunt eu”, a reacţionat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *