Skip to content
Societate

Dosarul Revoluției: Ion Iliescu întoarce armele. Fostul președinte, plângere la SIIJ pe numele lui Augustin Lazăr

gandul.info

Ion Iliescu, trimis în judecată în Dosarul Revoluției, contraatacă la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Avocații fostului președinte depun, luni, o plângere de abuz în serviciu atât pe numele procurorului general, Augustin Lazăr, cât și pe numele procurorilor care au instrumentat dosarul, potrivit RTV.

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare, Iosif Rus, sunt acuzați de crime împotrivă umanității, în dosarul Revoluției.

Guparea Iliescu s-a constituit după 1968 ca ”o grupare dizidentă care a avut drept scop înlăturarea fostului preşedinte Ceauşescu Nicolae, dar menţinerea României în sfera de influenţă a URSS”, susțin procurorii în rechizitoriu.

Procurorii militari afirmă că anunțul privind solicitarea intervenției militare a URSS a fost făcut la TVR, pe 23 decembrie. Atunci, televiziunea era sub controlul armatei care, la rândul ei, era controlată de gruparea Iliescu, prin urmare membrii acestei rețele sunt cei care au luat decizia de a chema trupele sovietice, masate la granița de est a României, scrie b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *