Skip to content
Politică

Dosarul Revoluției. PICCJ acuză regimul Iliescu de crime

rfi.ro

Dosarul Revoluției face progrese, iar Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casație și Justiție acuză reigmul Iliescu, precizând că după 22 decembrie 1989, noua conducere a determinat crimele pentru a păstra puterea pe care o obținuse.

Procurorii au extins urmărirea penală în rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității, arată un comunicat al Parchetului Militar.

„Din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal”, precizează magistrații.

Procurorii arată că a existat un atac generalizat, conform unui plan, care a urmărit crearea unei stări de confuzie în rândul forțelor armate.

„Situaţia premisă a infracţiunii contra umanităţii referitoare la existenţa unui atac generalizat rezultă din numărul mare de localităţi în care au avut loc incidente armate cu consecinţele menţionate anterior. Din modul în care s-a produs acest atac reiese existenţa unui plan după care s-a acţionat, plan care a urmărit crearea unei stări de confuzie în rândul forţelor armate, prin divizarea conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi difuzarea unor ordine, rapoarte şi informaţii false, scoaterea în stradă şi înarmarea populaţiei, respectiv crearea aparenţei unui „război civil” în care să se confrunte unităţi înarmate aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne sau aceluiaşi minister, în scopul preluării puterii şi legitimării noilor lideri. În realizarea acestui plan s-a apelat la Televiziunea Română care a transmis comunicate alarmiste şi uneori false, la tăierea legăturilor telefonice şi aducerea la conducerea ministerelor de forţă a unor foste cadre militare loiale noii conduceri politico-militare, cu consecinţa generării unui „război” psihologic şi mediatic care a condus la producerea a numeroase victime”, se mai precizează în comunicatul Parchetului.

1 comentariu la “Dosarul Revoluției. PICCJ acuză regimul Iliescu de crime

  1. Când sfidând CEDO s-a clasat dosarul crimelor Revolutiei si Contrarevolutiei Teroriste, trebuia decoraţi marii învinşi, Doru Mărieş şi Traian Orban, precum şi autorii, câţi mai sunt printre noi, care mai fac Istorie vie în loc sa scrie bestselleruri antieminesciene: Titus Suciu – Reportaj cu sufletul la gură Marius Mioc – Revoluţia din Timişoara asa cum a fost https://mariusmioc.wordpress.com/category/justitie/
    Victor Eugen Mihai Lungu, Tit-Liviu Domşa – Împuşcaţi-i, că nu-s oameni!
    Romulus Cristea – Mărturii de la baricadă
    http://www.gandul.info/stiri/baricada-14926414

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *