Skip to content
Politică

Dosarul Revoluției, unealtă în războiul politic. Florian Bichir: Lazăr are niște probleme acum privind trecutul său și face o chestie de imagine

psnews.ro

Florian Bichir, jurnalist, istoric, teolog și doctor în științe politice, fost membru CNSAS, a decriptat luni, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, ultima mișcare a lui Augustin Lazăr. Amintim că procurorul general Augustin Lazăr a anunțat că dosarul Revoluției din 1989 a fost finalizat, iar rechizitoriul a fost trimis instanței, chiar într-un moment în care asupra acestuia planează mai multe acuzații.

În acest context, Florian Bichir, fost membru CNSAS, a precizat pentru PSnews.ro că Augustin Lazăr ”are niște probleme acum privind trecutul său și face o chestie de imagine”.

„Este bine că a trimis Augustin Lazăr Dosarul Revoluției în judecată. Crimele împotriva umanității nu sunt prescrise. Trebuie să aflăm, la 30 de ani, ce s-a întâmplat în decembrie 1989.

Augustin Lazăr are niște probleme acum privind trecutul său și face o chestie de imagine. 100% cred că ceea ce a făcut Augustin Lazăr astăzi este o chestie de imagine. El nu vrea să ne spună ce a făcut în trecutul său și atunci pozează în Robin Hood-ul românesc. Nu putea să anunțe cu o zi înainte sau acum 10 zile? El nu ne spune ce a făcut când a fost tânăr procuror și s-a gândit să vină acum să ne arate că e luptător. 

Nu știu dacă mai contează după 30 de ani. E o bulă de săpun prin care să spună că cei care îl atacă acum sunt cei care nu vor să afle adevărul despre Revoluție. Este o operațiune clasică”, a declarat jurnalistul Florian Bichir.

Facem precizarea că declarațiile procurorului general intervin totodată în contextul în care Augustin Lazăr este în ultimele săptămâni ținta unor acuzații devastatoare, motiv pentru care ieșirea lui, pe o temă atât de importantă, poate fi catalogată ca o abatere a atenției de la dezvăluirile grele care-l vizează.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să semneze urgent revocarea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, susţinând că nu se poate tolera ca „procurorii oneşti ai României să fie conduşi de un complice al regimului securisto-comunist”, după ce site-ul luju.ro a scris că Augustin Lazăr „a refuzat în două rânduri să elibereze un disident anticomunist”, Iulius Filip..

Pe de altă parte, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis joi reverificarea procurorului general Augustin Lazăr în ceea ce priveşte calitatea de lucrător sau colaborator al securităţii comuniste, motivul fiind informaţiile şi elementele noi care au fost dezbătute în presă.

Procurorul general Augustin Lazăr a scris, vineri, pe Facebook, că respinge orice acuzaţii potrivit cărora ar fi dispus sancţionarea disciplinară a vreunei persoane condamnată penal, pe vremea când era procuror delegat la Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud. Lazăr afirmă că drama unor foşti deţinuţi politic este folosită de pentru denigrarea sa, în condiţiile în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *