Skip to content
Politică

Dosarul „Tigăile lui Ghiță”: Inspecția Judiciară îi dă pe Onea și Negulescu pe mâna CSM

ziare.com

Citiți în cele ce urmează despre o detonare provocată de dosarul „Tigăile lui Sebastian Ghiță”: Inspecția Judiciară (IJ) îi dă pe Lucian Onea (procurorul-șef al DNA Ploiești) și Mircea Negulescu pe mâna Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Este vorba despre speța în care Ghiță a susținut că denunțul semnat de către cetățeanul moldovean Serghei Petruș este un fals, basarabeanul neexistând în realitate. Amintim că denunțul a fost depus în cauza penală în care Sebastian Ghiță era acuzat de către DNA Ploiești de presupusa mituire a unor alegători inclusiv cu tigăi, ca să îl voteze pe Victor Ponta (dosarul Ponta-Tony Blair).

Într-un comunicat remis joi PSnews.ro, IJ anunță că a început cercetarea disciplinară atât a tandemului Onea-Negulescu, cât și a lui Alfred Savu, alt procuror de la „unitatea de elită” din Ploiești a Direcției Naționale Anticorupție.

Totodată, Mircea Negulescu „Portocală” este învinuit de către oamenii lui Lucian Netejoru că ar fi scurs informații din dosarul menționat.

Redăm integral comunnicatul Inspecției Judiciare:

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de:

Onea Lucian Gabriel, procuror șef la Serviciului Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, pentruexercitarea funcției cu rea credință, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) teza 1, din Legea nr. 303/2004.

În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deși cunoștea că acestea au fost depuse,  conform unei înțelegeri prealabile, de o altă persoană.

Negulescu Mircea, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcție, și Savu Alfred Virgiliu, procuror la Serviciul Teritorial Ploiești  al Direcției Naționale Anticorupție, pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) și t) teza a II-a  din Legea nr. 303/2004.

S-a reţinut că procurorii, prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, s-au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi și a conţinutului probatoriului.

Acţiunea disciplinară va fi înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *