Două activiste de mediu au aruncat cu supă pe un tablou de Claude Monet la Muzeul de Arte Frumoase din Lyon

Activişti ecologişti Francezi
Sursa foto: Twitter - Riposte Alimentaire

Tabloul „Le Printemps” de Claude Monet de la Muzeul de Arte Frumoase din Lyon a ajuns pe lista obiectelor vandalizate de activiștii de mediu în muzee. Două activiste din grupul „Riposte alimentaire” au stropit cu supă tabloul protejat de sticlă, care a fost pictat în 1872, informează News.ro.

Imediat după incident, sala în care era expus tabloul a fost evacuată, iar poliţia naţională le-a arestat pe cele două protagoniste. Această acţiune a colectivului Riposte Alimentaire a avut loc la aproape două săptămâni după o acţiune similară asupra tabloului „Mona Lisa” de la Luvru. Supa a fost aruncată peste tabloul lui Claude Monet „Le Printemps” la Musée des Beaux-Arts din Lyon, sâmbătă. Acţiunea a fost revendicată de colectivul Riposte Alimentaire pe contul său X şi confirmată de Musée des Beaux-Arts pentru agenţia Radio France.

„La ora 15.30, tabloul Primăvara de Claude Monet a fost vandalizat”, a scris muzeul. „Două militante din grupul Riposte Alimentaire au pulverizat supă pe pânza de sticlă pictată în 1872”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL