Skip to content
Externe

Două aeronave ruseşti au fost detectate în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska, dar au rămas în spaţiul aerian internaţional

News.ro

Două aeronave ruseşti de patrulare maritimă au fost ”detectate, urmărite şi identificate pozitiv”, de către Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială care operează în zonele de identificare a apărării aeriene din Alaska şi Canada (ADIZ)”, pe 11 septembrie, a anunţat Comandamentul de apărare aerospaţială din America de Nord (Norad) într-un comunicat emis luni, relatează CNN.

Două aeronave ruseşti de patrulare maritimă au fost ”detectate, urmărite şi identificate pozitiv”, de către Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială ”care operează în Zonele de Identificare a Apărării Aeriene din Alaska şi Canada (ADIZ)”, pe 11 septembrie, a anunţat NORAD într-un comunicat emis luni.

NORAD face parte din armata SUA care supraveghează prezenţa militară a SUA în America de Nord.

Cele două avioane ”au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au intrat în spaţiul aerian suveran american sau canadian”, se mai arată în comunicat.

ADIZ este un spaţiu aerian internaţional adiacent Alaskăi, care se extinde pe teritorii la mai mult de 160 de kilometri de teritoriul SUA. Armata americană iniţiază proceduri de identificare a aeronavelor din ADIZ în interesul securităţii naţionale.

NORAD a mai precizat că recenta activitate rusă ”nu a fost văzută ca o ameninţare” sau considerată ”provocatoare”, mai subliniază comunicatul.

”NORAD urmăreşte şi identifică în mod pozitiv aeronavele militare străine care intră în ADIZ şi monitorizează în mod obişnuit mişcările aeronavelor străine şi, după caz, le escortează din ADIZ”, a adăugat comunicatul.

NORAD a detectat avioane militare ruseşti zburând în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska de trei ori în aceeaşi săptămână luna trecută. Cele trei incidente au avut loc între 8 şi 10 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *